Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin açıkladı: Askeri planlarını Yunanistan'a sızdıran gazeteci kim?

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin açıkladı: Askeri planlarını Yunanistan'a sızdıran gazeteci kim?
Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde karşılıklı açıklamalar gerilimi tırmandırırken, Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, kumpas davaları sürecinde bir gazetecinin Türkiye’nin askeri planlarını Yunanistan’a sızdırdığını açıkladı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Türkiye ile Yunanistan arasında her geçen gün artan Ege Adaları gerilimi ele alındı.

Programın konuklarından Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, FETÖ’nün TSK’ya yönelik kumpas davaları sürecinde Mehmet Baransu’nun TSK’nın askeri planlarını Yunanistan’a ifşa ettiğini söyledi.

“BİRİNCİ ORDUNUN PLANLARI DEŞİFRE EDİLDİ”

“TSK’ya açılan davalar sürecinde bir gazeteci Birinci Ordu Komutanlığı’nın Yunanistan’la ilgili planlarını deşifre etti” diyen Pekin, “Bunların hepsi bugün değişti, yeniden hazırlandı. O dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner bana ‘Git savcıyla görüş, asıl casusluğu bu adam yapıyor’ diye söyle dedi. Gittim konuştum ancak başaramadım. Çünkü o da FETÖ''cüydü.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler