Kemal Özkiraz'dan dolarda büyük tezgah iddiası

Kemal Özkiraz'dan dolarda büyük tezgah iddiası
AKP'nin dolar kurunu bilerek 18 TL’ye çıkardığını öne süren Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz bazı partili isimlerin ve yandaş iş adamlarının milyar dolarlık borçlarının bu yolla ödendiğini açıkladı.

Yandaşlar borçlarını ödedi 

Milli Gazete''nin haberine göre, dolar kuru geçtiğimiz aylarda hızla 18 TL’ye kadar çıkartılırken daha sonra 10 TL’ye kadar düşürülmüştü. Bu duruma katıldığı bir programda dikkat çeken Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, AKP yandaşlarının kamu bankalarına olan borçlarını bu sayede ödediklerini ifade etti.

Gazeteci Lale Özan Arslan’ın sosyal medya kanalına konuk olan ünlü anketçi Kemal Özkiraz son seçim anketlerini değerlendirirken aynı zamanda gündemi sarsacak açıklamalarda da bulundu. 

Konuşmasının hemen başında dolar kurunda oynan büyük tezgahı açıklayan Kemal Özkiraz 20 Haziran’da yapılan operasyonla AKP yandaşlarının zenginliklerine zenginlik kattıklarını söyledi.

BİR GECEDE BORÇLARINI KAPATTILAR

Kur korumalı mevduat sisteminin AKP’li zenginler için getirildiğini söyleyen Kemal Özkiraz "Bütün dünyada her şeyin fiyatının artacağı bilinirken dolar kurunu bile isteyerek 3 katına çıkardınız. Kuru bilerek 18 TL’ye ittirip oralardan kendi yandaşlarına kaldıraçlı işlemlerle dolar sattırıp 20 Haziran’da 10 TL seviyesine çekerek yandaşlarının kamu bankalarına olan borçlarını falan ödemesi sağladılar" dedi.

Özkiraz "Hiç olmayan muhtemelen yine kamudan verilen bir parayla kaldıraçlı işlemlerle sıfırdan milyar dolarlık borçları ödediler. Bu para kamudan çıkıyor. Onun üzerine vatandaşa 18 TL’den dolar sattılar daha sonra 10 TL’den ellerinden aldılar. Üstüne yetmedi rezervlerimizde dolar yokken zenginlerin faiz gelirine kur garantisi verdiler. Bu da vatandaştan çıkıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler