Avusturya'da Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike

Avusturya'da Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

AUSTRIA WIEN''İN TAKIM DEĞERİ, NEREDEYSE ALTAY BAYINDIR KADAR ETMİYOR!

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu''nda bu akşam saat 22:00''de Austria Wien ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe''de moraller yerinde... Ancak sezona kötü bir başlangıç yapan Avusturya ekibinin teknik direktörü Manfred Schmid''in ''elinde kalan son şans'' da bu eşleşmeden üstün ayrılmak gibi gözüküyor.

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu''nda Dinamo Kiev''e elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu''nda Çekya temsilcisi Slovacko''yu devre dışı bırakan Fenerbahçe, play-off etabında Avusturya ekibi Austria Wien ile eşleşmişti.
Sarı lacivertlileri grup aşamasına atacak mücadelelerin ilki bu akşam saat 22:00''de Avusturya''da oynanacak D-Smart''tan yayınlanacak.

AUSTRIA WIEN''E ADANMIŞ BİR HAYAT...
Zorlu karşılaşma öncesi ufukta Fenerbahçe''yi bekleyen tek bir tehlike görüyorum. Bu da Austria Wien ekibinin koltuğu sallantıda olan teknik direktörü Manfred Schmid''in ''son şansının'' bu eşleşmeden üstün ayrılması gerekliliği...
Futbolcu olarak görev yaptığı dönemden sonra 2002''de Austria Wien''in alt yaş kategorilerine hoca olarak gelen Schmid, kariyerindeki ilk A takım teknik direktörlüğü görevine de kendi kulübünde geçen sezon başladı.

32 MAÇTA 29 PUAN TOPLADILAR
Geçtiğimiz sezon toplamda 38 karşılaşmada takımın başında bulunan Schmid, ligde ise takımla 32 maça çıktı. 2021-2022 sezonundaki söz konusu 32 haftada 11 galibiyet elde eden Schmid''in ekibi, 13 beraberlik ve 8 de yenilgi yazdırabildi hanesine...
Red Bull Salzburg''un uzun zamandır domine ettiği ligde 29 puan topladılar... Avusturya Bundesliga''da normal sezonu 4. tamamlarken, şampiyonluk grubunu 3. bitirip UEFA Avrupa Ligi biletini kaptılar.

LİGE KÖTÜ BAŞLADILAR
Avusturya Ligi''nde yeni sezona kötü bir başlangıç yapan Austria Wien, ilk maçında deplasmanda Salzburg''a 3-0 yenildi. İkinci karşılaşmada LASK ile iç sahada 1-1 berabere kalan Wien, dış sahada Altach''a 3-2 kaybettikten sonra evinde ağırladığı Tirol''ü 2-1''le devirdi.
Deplasmanda fobi yaşayan ekip, kendi evindeki maçlarda ise taraftar desteğiyle fark yaratabiliyor.

TAKIM DEĞERLERİ ALTAY BAYINDIR KADAR!
Şu anda 2022-2023 sezonu kadrosunda 29 futbolcuya sahip olan Avusturya temsilcisinin toplam piyasa değeri 19 milyon 830 bin Euro... Fenerbahçe''de ise yalnızca kaleci Altay Bayındır 16 milyon Euro piyasa değerine sahip...
Sarı lacivertliler, takım değeri olarak ise şu anda şişkin kadrosuyla (37 futbolcu) 183 milyon 730 bin Euro''luk bir edere sahip...

EN TEHLİKELİ İSİM TABAKOVİÇ
Takımın en çok etki yaratan ismi 1.94''lük dev forveti Haris Tabakoviç... Boşnak asıllı İsviçre vatandaşı olan Haris, şu anda da yeni sezonda geride kalan 4 maçta 2 gol kaydetmeyi başardı. Fenerbahçe savunma hattını en çok hava toplarında zorlayabilecek olan Haris''e özel önlem alınması Jorge Jesus ve ekibi açısından iyi olacaktır.

SERT OYNAYACAKLARINI AÇIK AÇIK SÖYLEDİ
Austria Wien, kalite olarak Fenerbahçe''den çok geri düzeyde... Ancak Dinamo Kiev''de Mircea Lucescu''nun yaptığına benzer bir formatı ilk maçta görecektir. Austria Wien Teknik Direktörü Manfred Schmid de durumu kendi söylemlerinde açıkça belirtti.
Schmid, “Fenerbahçe, karşı konulmaz bir rakip ama sert oynayıp maçlarımızı onlar için olabildiğince zorlaştıracağız" dedi. Bu durumda Süper Lig trafiğini de yürütmeye çalışan Fenerbahçe''nin rakibinin sertliğine karşı da dikkatli olması gerekiyor.

YAN TOPLARDA ÇOK KÖTÜLER, SAVUNMA ORTASINDA ZAAF BÜYÜK
Austria Wien''in bu sezonki lig maçları özelinde şunları söylemek mümkün;
+ Kendi yarı alanlarında çizgiye inip ortaya oynayan rakiplere karşı yan top zaafları var.
+ Savunmalarının merkezi her an hata yapmaya müsait... Defansın arkasına atılan toplarda sorun yaşıyorlar.
+ Ligde 2-0 öne geçip 3-2 kaybettikleri Altach maçı, duran top zaaflarını gösterdi. Oyun içinde ani moral düşüşleri yaşayabiliyorlar.

TUR EN KÖTÜ İHTİMALLE KADIKÖY''DE GELİR
+ Kendi sahalarında oynadıkları maçlara çok daha yüksek oranda motive olabilen Austria Wien ekibi, hızlı ve organize hücum edebiliyor. Orada ilk maçta yenilmemek Fenerbahçe için çok önemli. Çünkü tur en kötü ihtimalle Kadıköy''de gelecektir.
+ Rakip savunmanın arkasına yaptıkları akınlar tehlikeli olabiliyor. Ancak hücumda tek opsiyonları Tabakoviç''e oynamak gibi gözüküyor.
+ Rakiplerini sert oyunları ile germeye yönelik hamleler yapıyorlar. Bu tuzaklara bu akşam düşmemek gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları