Diplomatik kriz çıkıyordu! Djokovic Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etti

Diplomatik kriz çıkıyordu! Djokovic Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etti
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, tek erkekler dünya sıralamasının bir numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic ile başkent Belgrad'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı''nda tenisçiyi kabul eden Vucic, yaptığı açıklamada "Djokovic''e ülkesini yücelttiği ve Sırp halkını çok iyi bir şekilde temsil ettiği için teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Sırp halkının her zaman Djokovic''in arkasında olduğunu belirten Vucic, "Djokovic''in Avustralya Açık Tenis Turnuvası''na katılmak için verdiği mücadele takdire şayandı." dedi.

Djokovic''in Avustralya vizesinin iptal edildiği dakikadan itibaren kendisiyle irtibat halinde olduğunu aktaran Vucic, "Novak''a ''geri dön, Sırbistan seni bekliyor'' dememe rağmen, geri dönmedi ve yaptığı sporu ülkemiz için yaptığını bir kez daha ispatladı." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Vucic''e destekleri ve arkasında durduğu için teşekkürlerini ileten Djokovic, "Cumhurbaşkanımız süreci politik yollarla çözmek için elinden geleni yaptı." diye konuştu.

Djokovic, "Başta Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic olmak üzere tüm Sırbistan halkının desteklerinden çok mutluyum. Tüm Sırp ve bölge halkının desteğini kendimle hissettim." ifadesini kullandı.

Avustralya''daki olumsuz süreçte Sırbistan''ın desteğinin, Sırp halkına olan bağlılığını artırdığını belirten Djokovic, "Destekleri için herkese bir kez daha kalpten teşekkür ederim." dedi.