Aziz Kocaoğlu kürsüde protesto edildi

Aziz Kocaoğlu kürsüde protesto edildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım'ın da davetli olduğu açılış töreninde aleyhine sloganlar atılması üzerine sitemde bulunarak töreni terk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Selçuk hattının açılış töreni sırasında kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na vatandaşların olumsuz sloganlar atması üzerine gerginlik oluştu.

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da protestoların ardından “Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir, uygulayıcısı Başbakan’dır. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40’ı geçti. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum, adam gibi durun, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından töreni terk etti.

KOCAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN açılış töreninin programının kendilerine önceden bildirilmediğini belirterek, “Kürsüye çıktığımda bazı gruplar tarafından yuhalandım. 'İn aşağı' ve 'konuşma' gibi hakaretlere maruz kaldım. Tören sırasında bağırıp çağıranları Sn. Başbakan dahil kimse susturmaya çalışmadı bile. Bunu da çok yadırgadım” paylaşımında bulundu.

CHP’li Kocaoğlu, hükümet ile İZBAN’da yüzde elli ortak olmalarına rağmen açılış töreni gerçekleştirileceğini basından öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Program bize bugün, yani törenin yapıldığı 8 Eylül tarihinde ulaştı. Yani ortada bir gariplik olduğu belliydi. Ama biz bunu gündem yapıp ortamı germek istemedik. Kürsüye çıktığımda bazı gruplar tarafından yuhalandım. 'İn aşağı' ve 'konuşma' gibi hakaretlere maruz kaldım. İzmir'in seçilmiş belediye başkanı olarak duruşumla, davranışımla böyle bir tavrı hak etmediğime inanıyorum. Tören sırasında bağırıp çağıranları Sn. Başbakan dahil kimse susturmaya çalışmadı bile. Bunu da çok yadırgadım. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, Açıkhava Tiyatrosu'nda yaşananları herkes hatırlayacaktır. Zamanın Sanayi Bakanı Nihat Ergün'e protesto olunca, ben kürsüye fırlayıp herkesi susturmuş ve Sayın Bakan'dan özür dilemiştim. Devlet adamlığı, siyasetçilik budur; konuğuna, ortağına, devlet büyüğüne nasıl davranılacağını göstermektir.”

İlgili Haberler