Bagajı doğru yerleştiriyor muyuz?

Bagajı doğru yerleştiriyor muyuz?
Her yıl olduğu gibi çocuklu aileler, otomobillerinin bagajlarını tıka basa dolduracak. Yanlış yerleştirilen bagaj kazaya sebep oluyor

TÜV SÜD, otomobil bagajlarının doğru yerleştirmenin yollarını gösteriyor. Bagajı doğru yerleştirmenin sanıldığı gibi kolay olmadığını vurgulayan uzmanlar, yanlış yerleştirilen bir bagajın kazalara da davetiye çıkarabileceğini belirtiyor.

Tatilde ağır yük bagajlarda

Kutular, çantalar, bebek arabaları, tatil zamanı geldiğinde otomobiller çoğu kez ağır-yük taşıyıcıları rolünü üstlenmeye zorlanıyorlar. Bu tip durumlarda, otomobili doğru bir şekilde yüklemek çok önemli çünkü emniyet altına alınmamış parçalar acil fren yapıldığında “füzelere” dönüşebilir veya viraj alırken aracın dengesini tehlikeli bir şekilde etkileyebilirler. 

Yükü tartmak: Aracı yüklerken izin verilen toplam ağırlığı aşmadığınızdan emin olun; bagajın yanı sıra yolcuların ağırlığını da göz önünde bulundurmayı unutmayın. 

Yükü Doğru Dağıtmak: Yanlış yerlere çok fazla bagaj istiflendiğinde, ağır yük taşıyan bir araç büyük bir güvenlik riski oluşturabilir.  

Stationları en iyi şekilde kullanmak: TÜV SÜD uzmanları, bagaj güvenlik demiri veya ağı olmadan seyahat eden sürücüler, özellikle çocuklar arka koltukta seyahat ediyorlarsa,  arka koltuğun üst hizasını aşacak şekilde bagaj yerleştirmemelilerdir.

Güvenli Direksiyon Kullanma: Araba ağır yük taşırken fren yapma ve hız alma etkilenir. Arabanız yüklüyken fren yapmanın ve mesafe kat etmenin normalden çok daha uzun vakit alacağını unutmayın.  Arabanın üstünde portbagaj varsa özellikle dikkat etmek gerekir çünkü arabanın ağırlık merkezi daha yüksek olacaktır. Bu da aracın daha da dengesiz olmasına yol açacaktır.