Bakan Koca 10 Gün içerisinde 800 bin BioNTech aşısı gelecek dedi gelmedi. Yosun tuttu gözlerimiz yalnızlar rıhtımında

Bakan Koca 10 Gün içerisinde 800 bin BioNTech aşısı gelecek dedi gelmedi. Yosun tuttu gözlerimiz yalnızlar rıhtımında
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın BioNTech ile yapılan anlaşma sonucu "İlk 800 bin doz aşı da muhtemelen 10 gün içerisinde gelmiş olacak." açıklamalarının ardından 14 geçmesine rağmen aşılardan henüz haber gelmedi. Koca, Mart ayı sonuna kadar 4,5 milyon aşının geleceğini belirtmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Şubat’ta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısında yaptığı açıklamada BioNTech aşılarının Mart ayı içerisinde Türkiye’ye geleceğini dile getirmişti.

Koca, yapılan anlaşma sonucu 10 gün içerisinde ilk 800 bin doz aşının geleceğini dile getirmişti.

14 GÜN GEÇTİ AŞIDAN SES YOK

Koca’nın açıklamalarının üzerinden 14 gün geçmesine rağmen henüz aşılardan haber gelmedi.

Sağlık Bakanı, canlı yayında yaptığı açıklamasında "BioNTech ile ilgili ilk etapta gelebilecek aşı miktarı 800 bin olacak. Toplam 4,5 milyon, 5 milyona tamamlanması için de çaba sarf edilecek ama 4,5 milyon olarak netleşti. Mart ayı sonuna kadar. İlk 800 bin doz aşı da muhtemelen 10 gün içerisinde gelmiş olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de korona virüs salgının yakından takip eden "Coronavirus Report" isimli Twitter hesabından yapılan hatırlatmada ise "Fahrettin Koca''nın verdiği süre doldu. Gelmesi beklenen 800.000 BioNTech aşısı ile ilgili bir açıklama yapılmadı." denildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler