Yeni Ford B-MAX,sınıfının en çok talep gören aracı

Yeni Ford B-MAX,sınıfının en çok talep gören aracı
Yeni Ford B-MAX,sınıfının en çok talep gören aracı

Ford B-MAX 19 Avrupa ülkesinde yüzde 15,3 pazar payıyla sınıfında ilk sıraya ulaştı. Türkiye’de de Mayıs sonunda yüzde 46&

Ford B-MAX 19 Avrupa ülkesinde yüzde 15,3 pazar payıyla sınıfında ilk sıraya ulaştı. Türkiye’de de Mayıs sonunda yüzde 46’lık paya ulaşan Ford B-MAX, segmentinde en çok satılan araç oldu. Açıklamada, tüketicilerin yarıdan fazlasının B-MAX’ın yüksek donanımlı Titanium modelini tercih ettiği bildirilirken, Türkiye pazarında özellikle benzinli otomatik ve dizel modellere ilginin yüksek olduğu kaydedildi. Aracın, Ford SYNC sistemi ve 1.0 litre EcoBoost benzinli motor özellikleri kullanıcıların bu aracı tercih etmelerinde önemli bir paya sahip olduğu belirtilirken, Ford SYNC sisteminin sesli komutlarla bir çok sistemi kumanda etmeyi sağladığı, cep telefonuna gelen mesajları okuyabildiği ve kaza durumunda 112 acil yardım birimlerini yerel dilde otomatik arayabildiğine açıklamada yer verildi.

 

“Uluslararası Yılın Motoru”

 

Ford’un üst üste ikinci kez “Uluslararası Yılın Motoru” ödülünü kazanan 1.0 EcoBoost motoru, 15 yıldır düzenlenen “International Engine of the Year” ödül tarihinin en yüksek puanını aldı. Ford; Fiesta, B-MAX, Focus ve C MAX modellerinde kullandığı ödüllü motorunu; Yeni Connect,  Courier, Mondeo ve EcoSport modellerinde de kullanacak. Motorun üretim kapasitesi, yüksek talep nedeniyle iki katına çıkarılacak. Bir uçağın başüstü dolabına sığacak kadar küçük boyutlara sahip motor Fiesta, Focus ve C-MAX modellerinde Avrupa’da sunulan benzinli motorlar arasında kategorilerinde en düşük yakıt tüketimini sağlıyor.