Ankara’da 13 kişi daha tutuklandı

Ankara’da 13 kişi daha tutuklandı
Ankara’da 13 kişi daha tutuklandı

Hükümeti protesto ettikleri için gözaltına alınan eylemciler cezaevine gönderildi. Türkiye genelindeki “Gezi Parkı tutuklu

Hükümeti protesto ettikleri için gözaltına alınan eylemciler cezaevine gönderildi. Türkiye genelindeki “Gezi Parkı tutuklusu” 102’ye ulaştı.

Gezi Parkı odaklı olaylar nedeniyle Ankara’da gözaltına alınan 19 kişiden 13’ü tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcının tutuklanması talebiyle sevk ettiği 19 zanlının sorgusu gece boyu devam etti. Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli 1 No’lu Hakim Abdullah Bahçeci, zanlılardan 13’ünün tutuklanmasına karar verdi. Kalan zanlılardan 5’ine adli kontrol şartı getiren Bahçeci, bir zanlıyı ise koşulsuz serbest bıraktı. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan bir kişiye önceki akşam adli kontrol şartı getirilmiş, 3 kişi ise koşulsuz serbest bırakılmıştı. Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle Ankara’da tutuklananların toplam sayısı 37 oldu. Türkiye genelinde tutuklananların sayısı da böylece 102’ye ulaştı. 13 zanlı tutuklamaya ilişkin işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine sevk edildi. Ankara Adliyesi’nden çıkartılan zanlılar, polise ait bir münibüs ile cezaevine gönderildi. Bu arada adliye bahçesinde toplanan gruplar, zanlıların çıkışı sırasında slogan attı.

Yolu kapattılar
Öte yandan Başkentte, Gezi Parkı odaklı olaylar kapsamında Dikmen Caddesi’nde barikatlar kurup polise taş atan göstericilerden 4’ü gözaltına alındı. Akşam saatlerinde Dikmen Caddesi’nde toplanan, barikat kurup, yolu trafiğe kapatan bir grup, polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağıldı. Polisin TOMA’larla barikatlara ve göstericilere müdahalesinin ardından, eylemciler ara sokaklara dağıldı. Polisin, 4 göstericiyi gözaltına aldığı öğrenildi.
Kocaeli’de de Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla polislere hakaret ettiği ve tahrik içerikli paylaşım yaptığı öne sürülen şüpheli gözaltına alındı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalıştığı öğrenilen T.B’nin evinde bulunan bilgisayar ve dijital materyallere el konuldu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yeniden açılıyor
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı’ndaki çalışmaların birkaç güne kadar biteceğini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mutlu, Gezi Parkı’nın birkaç gün içinde halkın kullanımına açılacağını söyledi. Vali Mutlu “Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde çalışmalar tamemen bitmiş ve halkımızın kullanımına açılmış olacak” diye konuştu. HABER-SEN ise Taksim’de Gezi olayları müdahalesi sırasında TRT İstanbul Radyo binasının merkez karakol gibi kullanıldığını savunurken, polisin TRT İstanbul Radyo binasındaki varlığına son verilmesi için TRT Genel Müdürlüğüne başvurduklarını duyurdu.