Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Uykuları getiren maçta dengeyi kim bozdu?

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Uykuları getiren maçta dengeyi kim bozdu?

Sivasspor, Fatih Karagümrük’ü 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Aslında maç denk kuvvetlerin mücadelesine sahne oldu. İki takım İstanbul''da daha 10 gün kadar önce Süper Lig''de karşılaştı ve dengeyi  bir penaltı golü bozdu.

Sivas''taki randevuda da benzer bir hikaye vardı. İki takım da ilk yarıda adeta kazanmaya değil kaybetmemeye, gol yememeye oynadı. Devre boyunca kaleyi bulan, kalecileri rahatsız eden şut yoktu. Pozisyonsuz 45 dakika, tribündekileri de televizyon başındakileri de uyuttu.

İki teknik direktör, Sivas''ta Rıza Çalımbay, Fatih Karagümrük''te Volkan Demirel bu futbolsuz, pozisyonsuz, uyutan tablodan memnun kalmış olacak ki devre başlarken herhangi bir oyuncu değişikliği yapmadılar. Hatta oyunda da değişiklik düşünmediler. 
"Atan kazanır" şeklinde geçen maçta ilk müdahaleyi Çalımbay, genç oyuncu Kerem Atakan''ı Felix''in yerine sahaya sürerek yaptı. Genç oyuncu da 69. dakikada soldan bindirmesiyle dengeyi bozdu. Kale önüne bakarak, görerek yaptığı ortaya Yatabare, adına ve kalitesine yakışır bir topuk vuruşu ile golü attı: 1-0.
Fatih Karagümrük''ün gol öncesi yaptığı Ahmed Musa ve Traore''nin yerlerine Emre Mor ile Levent değişiklikleri de oyuna hareket getirdi. Ancak sakatlık nedeniyle Burak''ın çıkıp Balkovec''in girmesi savunma dengesini bozdu.

Teknik direktör Demirel''in Salibur hamlesi Fatih Karagümrük''ün oyunu rakip alana götürmesi içindi. Ancak İstanbul temsilcisinin maç boyu ilk isabetli şutu 84. dakikada Jimmy Durmaz''dan geldi. 
Sivasspor''da orta alarda Hakan Arslan, savunmada Appindangoye maçın iyilerindendi. Max Gradel bu kez etkisiz kaldı.

Fatih Karagümrük''te öne çıkan isim yok gibiydi. Karamoh oyunda olduğu dakikalarda harcadığı pozisyonlarla saç baş yoldurdu. 
Turu geçen Sivasspor, şimdi yarı finalde, Alanyaspor-Gaziantep FK eşleşmesinin galibini bekleyecek ve tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası''nda finale çıkmak için mücadele edecek.

İlgili Haberler