Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Malatyaspor şimdiden küme düşmüş. Başakşehir nasılsa kazanırım havasında oynadı

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Malatyaspor şimdiden küme düşmüş. Başakşehir nasılsa kazanırım havasında oynadı

Başakşehir ile Yeni Malatyaspor arasındaki karşılaşma bol gol vaadediyordu. Ancak 90 dakikada sadece 1 gol izledik, Başakşehir 1-0 kazandı.
Avrupa kupalarına gitmek için ilk 4 sırayı kovalayan ev sahibi takımın oyunun kontrolünü elinde tutacağını, maçı domine edeceğini geceyi renklendiren bir futbol ortaya koyacağını düşünüyordum. Aslında ilk ikisi oldu, maçın kontrolü Başakşehir''in elindeydi. Çok da pozisyon buldular ama ne coşkulu bir futbol, ne bol gol, ne de izleyenleri yerinden ayağa fırlatacak, alkışlatacak güzellikler göremedim.
"Nasılsa kazanırız" havasında oynayan Başakşehir, sonuç olarak nasıl olsa kazandı ama futbol adına keyifli bir maç izletmedi. Bu arada ligde önceki üç maçı neden kazanamadıkları da bu futbolla ortaya çıkmış oldu.
Yeni Malatyaspor ise kafa olarak çoktan küme düşmüş. Başakşehir''in "Nasılsa kazanırız" havasındaki düşük tempolu oyunu onları ikinci yarıda daha cesaretli oynamaya teşvik etti. Ancak hamleler bireysel çabalarla gelen saman alevi gibiydi. Sonuç gelmedi. Organize atak yok.

Paslaşarak pozisyon yaratmak yok. Çalımlarla gidip sonra topu ne yapacağını bilemeyen oyuncular var. Savunma hem alan boşalttı, hem adam kaçırdı, hem çok şut attırdı. Takımın neden lig sonuncusu olduğunun kanıtı gibiydi defansın halleri.
Ancak Yeni Malatyaspor''dan bir kişinin hakkını yememek lazım. Gerçekten kalece Ertaç Özbir''in emeklerine yazık oluyor. Gole kadar rakip forvetle duvar tenisi oynar gibiydi. Bu oyunda duvar Ertaç''tı. Sonrasında da deneyimli kalecinin inanılmaz kurtarışlarını gördük. 8-10 net gol vuruşunda topları ahtapot gibi topladı, Yeni Malatyaspor''un tarihi bir fark yemesini önledi.
Başakşehir tek golü 26. dakikada Trezeguet''nin pasında Aleksic attı. Ama bu oyuncu biraz dikkatli ve şanslı olsaydı daha 20 dakikada maç 3 olurdu. İkinci yarı oyuna giren Atabey Çiçek de topları Ertaç''ın üzerine değil köşelere gönderebilse skor daha da artardı.
Bu arada Okaka''nın 9. dakikadaki golünde ofsaytın belirlenmesi VAR''da 3 dakika sürdü. Neden bu kadar uzun sürdü anlamak mümkün değil. Ben ki, hakemlikten anlamam, izlerken ilk anda ofsayt dedim.

İlgili Haberler