Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Galatasaray Konya'da hangi özelliğiyle kazanır? Aslan tiki taka şovu yapar mı?

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Galatasaray Konya'da hangi özelliğiyle kazanır? Aslan tiki taka şovu yapar mı?

Galatasaray''ın bu akşam Konyaspor ile oynayacağı maçın önemi büyük. Zira alınacak galibiyet, öncelikle takımın üzerindeki stresten tamamen kurtulmasını sağlayacak. Süper Lig''deki konum itibariyle sarı-kırmızılılar rahat bir nefes alacak. Ve hepsinden daha önemlisi, 10 Mart perşembe günü Barcelona ile oynayacağı Avrupa Ligi maçı için özgüven kazacak.

KONYASPOR''UN KOZU DİSİPLİN

Ancak Konyaspor hiç de öyle kolay kolay yenilecek bir takım değil. Son haftalardaki düşüşe rağmen ligin en disiplinli oynayan, teknik direktör İlhan Palut''un sistemine ve taktiğine harfiyen uyan bir takım. Palut da ligimizin yıldızı parlayan teknik direktörü. Konya ekibinin taktik disiplini en büyük kozu. Bireysel değil, takım olarak oynuyorlar. Skor üretimini tüm takım paylaşıyor. Her maç bir başka ve çoğunlukla sürpriz bir oyuncu çıkıp, sonuca etki ediyor.

GALATASARAY''IN ARTISI İNATÇILIĞI

Galatasaray ise teknik direktör Domenec Torrent''in gelişinden sonra hala bir arayış içinde, hala oyun sistemini tam oturtabilmiş değil. Hala ideal kadrosu belli olmadı. 90 dakikaya yayılan bir oyunu, hele de kondisyonu yok. Açıkçası galibiyet ibresi Konyaspor''dan yana.

Fakat son iki maçta geriden gelinerek alınan galibiyetler, oyundan vazgeçmeme, kazanmak için son dakikaya kadar mücadeleye devam etme, Galatasaray''ın artıları olarak öne çıkıyor.

MUSTAFA MUHAMMED''İN MAÇI OLUR

Teknik direktör Torrent, bu maçta da Gomis''i ekonomik kullanmak adına ikinci yarıya saklayacak. İlk yarıda forvette Mustafa Muhammed oynayacak. Mısırlı futbolcu için artık kendini gösterme, sazı eline alma, ön plana çıkma zamanının geldiğini düşünüyorum. Son maçlarda aslında çok da pozisyona girdi ancak değerlendirme konusunda sıkıntılarını bir türlü aşamadı. Bu akşam Mustafa Muhammed, maçın kaderine doğrudan etki edecektir. Bunu atacağı gol veya gollerle de yapabilir, atamayacakları ile de... Torrent''in de Mustafa Muhammed''in daha çok topla buluşturacak bir sistem oynatacağını tahmin etmek zor değil.

"TİKİ TAKA" İZLEME ŞANSIMIZ YÜKSEK

Son Çaykur Rizespor maçında Galatasaray''ın akan oyunda attığı goller, Barcelona''nın "Tiki Taka" futbolunu, kısa ve hızlı paslaşmalarını anımsattı. Özellikle Van Aanholt''un ikinci, sarı-kırmızılı takımın üçüncü golü.. Torrent, her hafta takıma istediği oyunu, tekniği ve taktiği daha fazla empoze ediyor. Bu nedenle Konyaspor karşısında "Tiki Taka" pozisyonlarını daha fazla izleyebileceğimizi düşünüyorum.

SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKABİLİR

Konyaspor''da Cikalleshi, Bytyqi, Rahmanovic ve savunmada oynayan Abdülkerim Bardakcı maçın gidişatına etki edecek isimler olur. Galatasaray''da Mustafa Muhammed''in yanı sıra Kerem, Rize maçının kahramanı Van Aanholt ve sonradan girişiyle Gomis yine oyunun kaderini değiştirir. Uzun süredir etkisiz kalan Cicaldau, Morutan, Halil, Emre Kılınç ve hatta Berkan Kutlu ile Taylan Antalyalı''nın skora katkıları sürpriz olur, herkesi şaşırtır.

İlgili Haberler