Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Rize'nin umutları nasıl Haliç'te kayboldu?

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Rize'nin umutları nasıl Haliç'te kayboldu?

Süper Lig''de kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor, İstanbul deplasmanında Haliç''in kıyısındaki statta Kasımpaşa''ya konuk oldu ama sahadan istediğini alamadı. 3-1''lik yenilgi, 23 puanda kalan Karadeniz ekibinin lige tutunma umutlarını biraz daha azalttı.

Mavi-Yeşilli takım Spor Toto 1. Lig''in havasını artık daha fazla hissetmeye başladı. Ligin kalan 9 haftasında kurtulmaları mümkün ama Kasımpaşa karşısındaki görüntüleri ile bu çok zor. Bu sezon bir türlü istikrar yakalayamayan Karadeniz ekibinin başına gelen 3. teknik direktör olan Bülent Korkmaz, 3. maçında da puan alamadı.

Korkmaz sonrası Rize''de fazla bir değişiklik olmadı. Hala savunmada çok açıklar veriyorlar. Hala girdikleri pozisyonlarda gol bulmakta zorlanıyorlar. Topu ceza alanına getirene kadar yaptıkları doğru, son vuruşlardaki tercihleri yanlış. 
Kasımpaşa ise bu galibiyetle 35 puana çıkıp düşme potası ile aradaki farkı iyice açtı. Maçın ilk yarısında İstanbul etkili oldu ama son vuruşlarda onlar da verimsizdi. 27. dakikada Mabil''in ceza sahası dışından topu uzak köşeye gönderip topu ağlarla buluşturduğu şık vuruş, 1-0 öne geçen Kasımpaşa adına devrenin en güzel hareketi idi. Devrenin sonraki bölümünde iki takımın da atakları saman alevi gibi soğuk havada tribünleri ısıtamadan kayboldu. 
İkinci yarı daha hareketli geçti.

Çaykur Rizespor rakibinin üzerine daha çok gitti ve bu nedenle arkada çok açık verdi. Selim Ay''ın topu ağlara gönderip 1-1''lik beraberliği sağladığı pozisyona kadar iki takım da dengesiz, düzensiz, karambolü bol futbol oynadılar.
1-1 sonrası işin ciddiyetini anlayan Kasımpaşa, daha kontrollü ve akılcı bir oyuna geçti ve golleri bulmakta gecikmedi. 71''de bu sezon ligimizin en dikkat çeken Türk forveti Umut Bozok, klasına yakışan bir vuruşla Kasımpaşa''yı 2-1 öne geçirdi. 3 dakika sonra 74''de Mamadou Fall''ın ağlarla buluşturduğu top, Çaykur Rizespor''un üstteki takımlara yaklaşma ve puan farkını azaltma umutlarının Haliç''in bulanık sularında kaybolmasına neden oldu. 
Umutların sonlanmasında Fabricio Baiano''nun 87''de gördüğü kırmızı kartın da payı vardı. Son Galatasaray maçında da oyundan atılan Brezilyalı futbolcunun, geri döndüğü ilk karşılaşmada kendini attırması ve bu sezon 3. kırmızı kartını görmesi de Rizespor''daki oyuncuların son haftalardaki psikolojisini göstermesi adına önemli bir done.
Bu maçta gözler, Galatasaray''a değil de Çaykur Rizespor''a transfer olan Gedson Fernandes''i de aradı. Portekizli futbolcu isabetli pasta yüzde 90''lık bir orana ulaşsa da hücumda üretkenlik adına takımına katkı veremedi.

Şut atamadan, asist yapamadan, şut pası bile veremeden oynayınca teknik direktör Korkmaz kendisine daha fazla tahammül edemedi, 80''de oyundan aldı.

İlgili Haberler