İmralı’ya verilen sözler paketin içinden çıktı!

İmralı’ya verilen sözler paketin içinden çıktı!
İmralı’ya verilen sözler paketin içinden çıktı!

Sözde Demokratikleşme Paketi’ni yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu “İmralı’yla yapılan görüşmeler çerçevesinde

Sözde Demokratikleşme Paketi’ni yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu “İmralı’yla yapılan görüşmeler çerçevesinde verilen sözler var, o sözlerden bir tutamı bunun içine ilave edilmiş” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Andımız”ın kaldırılmasıyla ilgili, “Erdoğan Andımız’ın neresinden rahatsız, ne şikâyeti var ben bilmiyorum. Çıkıp bunu millete anlatsın” dedi. Gaziantep’i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, özel okullarda anadilde eğitim konusunda ise Anayasa’nın değişmesi gerektiğini vurguladı. CHP lideri, “Bu paketi demokrasi paketi olarak görmüyoruz. Bu paket AKP’nin seçim paketi. İmralı’yla yapılan görüşmeler çerçevesinde verilen sözler var, o sözlerden bir tutamı bunun içine ilave edilmiş” diye konuştu.

 


Resmi dil Türkçe
Kılıçdaroğlu CHP’nin bu konudaki görüşünün çok net olduğunu belirtirken, “Herkes anadilini öğrenebilir, devlet bu olanağı sağlayabilir, önünde engel varsa kaldırılabilir ama Türkçe’nin resmi dil olduğunu, resmi dili kabul etmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz” dedi.
Kılıçdaroğlu, seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi önerisine Başbakan’ın olumsuz yanıt vermesini “Demokrasiden yana bir tavrı yok ki zaten. Kendi partisinde demokrasiyi getiremeyen insan ülkeye mi demokrasi getirecek” sözleriyle değerlendirdi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Yıllar yılı AB’nin ilerleme raporlarında demokrasi açığımız anlatıldı, alınması gereken önlemler yazıldı, çizildi. Ne yaptılar, kulaklarını tıkadılar. Gazeteciler, milletvekilleri, öğretim üyeleri, gencecik üniversite öğrencileri mi hapisten çıkıyor, hayır. ’Üç tane harf getiriyoruz’. Neymiş, ’x, w, q’harfiymiş. 1997’de Hikmet Uluğbay’ın Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemdeki gazetelere baksınlar. Orada çocuklara zaten bu harfler öğretiliyor. Resmi Gazete’de de yayınlanmış. 97’de yapılanı 2013’te reform paketi diye halka sunuyorsunuz. Başbakan tuvalete hiç gitmedi mi. Tuvaletlerin kapısında ’w’yazar zaten.”

 


Vahim durum
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Reyhanlı’da El Kaide bağlantısı haberlerini yalanlayan açıklama yapmasını ise “Türk emniyetinin terör örgütüyle işbirliği halinde olması gerçekten vahim” sözleriyle değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu, AKP ile El-Kaide arasında diyalog ve işbirliği var demektir. Ne zamandan beri Emniyet Genel Müdürlüğü El Kaide adına açıklama yapma yetkisini kendisinde görüyor. Son derece vahim bir durumdur. Bu talimat kimden alındı. El Kaide ile ne zaman görüştü, ne zaman böyle bir açıklama yapma ihtiyacı doğdu. Türk emniyetinin terör örgütüyle işbirliği halinde olması gerçekten vahim” ifadelerini kullandı.