Barış Pehlivan'dan gündeme oturacak iddia. AKP'nin gizli toplantısında uyuşturucu krizi

Barış Pehlivan'dan gündeme oturacak iddia. AKP'nin gizli toplantısında uyuşturucu krizi
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında dikkat çeken bir olayı ele aldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında AKP''nin İstanbul''da yaptığı ve bir bakanın da katıldığı toplantıda yaşanan uyuşturucu krizini anlattı.

Pehlivan yazısında “Anlatacağım ama önce” diyerek, Süleyman Soylu’nun ve Bülent Arınç’ın sözlerine değindi. Pehlivan, “Süleyman Soylu diyor ki: Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmak polisin görevidir. Bülent Arınç diyor ki: Arabasında kokain çeken adamı genel merkeze almışsın. Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam.” diye yazdı.

Haberlerin ise “Ödüllü narkotik polisi eroinle yakalandı.” diye yazdığını aktaran Pehlivan, “Ben de diyorum ki...”diyerek açıkladı. 

Çok kısa süre önce farklı illerden belediye başkanlarının İstanbul’da bir toplantı yaptığını vurgulayan Pehlivan, "Valiler, kaymakamlar ve hatta bir bakan dahi o toplantıda yer almış. Efendim, AKP’li bir büyükşehir belediye başkanı da o buluşma için kalkmış gelmiş. Yanında özel kalem müdürlüğünde işe aldığı yakın akrabasını da getirmiş.” şeklinde yazdı.

"Ah, getirmez olaymış!" diyen Pehlivan ,”Zira kendisi içeride toplantıdayken o dışarıda neler neler yapmış... “ diye belirtti. 

AKP’li başkanın o sağ kolunun korumaların arabasında oturarak esrar sardığını aktaran Pehlivan, “Çevrede olan polisler görmüş mü o anları... Haliyle araç hemen ablukaya alınmış. Polislerin koltuğunda esrarla yakalanan kişi “Ben belediye başkanının adamıyım” diye kendisini savunmuş. Öyle olunca, konu hemen AKP’li başkana iletilmiş. “ diye yazdı.

Sonrası sürpriz değil diyen Pehlivan, “AKP’li belediye başkanı esrarla yakalanan akrabasını kurtarmış polisin elinden. Döner dönmez de şehrinin Emniyet müdürünün kapısını çalmış. Telefon telefon üstüne... “ dedi.

Skandalın üstü kapatıldığını söyleyen Pehlivan, Olan da belediye başkanının polis korumalarına olmuş, görev yerleri değiştirilmiş. Neymiş, uyuşturucuyla mücadeleymiş!” diye yazdı.

İlgili Haberler