Başbakan: 14 bin PKK'lı öğretmen açığa alınacak

Başbakan: 14 bin PKK'lı öğretmen açığa alınacak
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da katıldığı yemek programında önemli açıklamalarda bulundu. "14 bin PKK'lı Öğretmen Açığa Alınacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

-Terörden korkmayacağız, terör bizden korkacak. Bütün kaynaklarını teker teker kurutacağız, FETÖ'ye yaptığımız gibi. Terör örgütü ile kırsalda, şehirde her yerde mücadele artarak devam edecek.

-Çukurca'da inlerine girdik, dağıttık, teröre asla boyun eğmeyeceğiz

-Sevgili vatandaşlarım, darbecilere en büyük darbeyi siz vurdunuz. Allah sizden razı olsun.Ülkenize sahip çıktınız. Demokrasimize sahip çıktınız. Geleceğimize sahip çıktınız. Cumhurbaşkanınıza sahip çıktınız. Allah razı olsun.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

-Bizim oradaki işimiz DEAŞ, PYD, YPG, PKK terör unsurlarını temizlemek. Azez'den Cerablus'a kadar 91 km'lik sınır bugün emniyete alındı.

14 BİN ÖĞRETMEN AÇIKLAMASI

Tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan bütün öğretmenler açığa alınacak.

Daha önceki açıklamalarım eksik anlaşılmış. Sayın Bakanımızla da görüştüm. Bölgede PKK ile yakınlığı olduğu tahmin edilen 14 bin civarında öğretmen olduğu ifade ediliyor. Bu öğretmenler hakkında gerekli tahkikat yapılıncaya kadar açığa alma işlemi yapılacak. Gerekli tahkikat sonrasında PKK ile işbirliği ve irtibatı olanlar varsa bunlar ihraç edilecek.

Bizim için bu toprağı bölmek isteyen Türk de olsa Kürt de olsa fark etmez. Hepsi bölücüdür, teröristtir.

İlgili Haberler