Başkan Obama’dan şok “vurun” talimatı

Başkan Obama’dan şok “vurun” talimatı
ABD Başkanı, “Eğit-Donat”la eğitilen savaşçılara Beşşar Esad’dan bir saldırı olması halinde bombalanmalarını istedi

Obama’dan vur emrI!

Türkiye’de eğitildikten sonra Suriye’ye gönderilen 54 Suriyeli savaşçıdan biri komutan 28’inin kaçırılarak 5’inin çatışmalarda ölmesine neden olan El Kaide’nin bu ülkedeki kolu El Nusra, ya da Esad güçlerine anında karşılık verilecek.  

Türkiye ve Ürdün’ün eğittiği ılımlı muhaliflerin El Nusra tarafından hedef alınması üzerine IŞİD’in ve gerekirse Esad güçlerinin vurulması için emir verildi.

IŞİD’e karşı oluşturulan program çerçevesinde Türkiye’de eğitildikten sonra Suriye’ye gönderilen 54 Suriyeli muhalifin, El Kaide bağlantılı El Nusra tarafından saldırıya uğraması, 28 savaşçının kaçırılması ve 5’inin öldürülmesi Washington’da krize neden oldu. Bu fiyasko üzerine ABD Başkanı Barack Obama, ABD, Türkiye ve Ürdün’ün eğittiği muhalifleri korumak için IŞİD’in ve gerekirse Esad güçlerinin vurulması için emir verdi. Obama, eğit-donat  programına katıldıktan sonra Suriye’ye dönen muhalif savaşçıları, IŞİD ve olası Esad rejimi saldırılarından, hava operasyonlarıyla korumak için emir verdi. Bu çerçevede ABD savaş uçakları eğitim programına katılanları hedef alan gruplara hava saldırıları düzenledi. ABD’nin Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı savaşmak için eğittiği muhaliflere, Esad ordusunun saldıracağı ihtimali göz önünde bulundurulmuyor. Ancak eğitilen muhalif savaşçılara, Esad rejiminin müdahale etmesi durumunda, ABD anında karşılık verecek. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Alistair Baskey, ülkesinin eğitim verdiği muhalif savaşçıları korumaya kararlı olduğunu, geçtiğimiz cuma günü ABD’nin havadan verdiği desteğin bunun örneği olduğunu söyledi. Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin Malikiye köyünde bulunan karargahı geçtiğimiz çarşamba günü hedef alan El Nusra Cephesi “eğit-donat” programına katılan Suriyeli Türkmen komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 18 muhalif savaşçıyı kaçırmıştı.

Ajan suçlaması

El Nusra Cephesi bir gün sonra da programa katılan 8 muhalifi daha rehin almıştı. Çıkan çatışmadaysa “eğit donat” programına katılanlardan 5’i ölürken, 16’sı yaralanmıştı. İlk “eğit-donat” programına katılan 54 muhalif savaşçıdan sadece 6’sı kurtulabilmişti. El Kaide’nin Suriye kolu olarak savaşan El Nusra Cephesi, kaçırdığı savaşçıları ABD ajanı olarak nitelendirdi. El Nusra, ABD ile birlikte Türkiye’nin de terör listesinde yer alıyor.