Behzat ve Süheyl Uygur “Savaşa hayır” dedi salon inledi

Behzat ve Süheyl Uygur “Savaşa hayır” dedi salon inledi
“Süt kardeşler” oyunu için Antalya Aspendos’ta bulunan Behzat ve Süheyl Uygur oyun sonunda “Savaşa hayır” dedikten sonra büyük alkış aldı.

Kalabalık bir tiyatrosu seyircisi önünde sergilenen oyundan sonra Behzat Uygur “Dünya büyük diyorduk ama aslında çok küçük. Sosyal medyadan sonra her şeyi anında görüyoruz, duyuyoruz, yaşıyoruz, hissediyoruz. Hatta o kadar ki savaşları bile naklen seyreder hale geldik. Bir futbol maçı izler gibi, savaş takip ediyoruz. İnsanlar acı çekiyor, öldürülüyor, çocuklar hayatları boyunca unutamayacakları izler yaşıyorlar. Olan sadece sade vatandaşlara oluyor.” dedi.

Behzat Uygur şöyle devan etti “İşin siyasi yönü başka tabi ki. Ama biz her şekilde ekip olarak, “Savaşa hayır” diyoruz ve bu savaşların, bir an önce son bulmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“SÜT KARDEŞLER” OYUNU

Türk Tiyatrosu’nun duayeni Nejat Uygur tarafından uyarlanarak, önce tiyatro oyunu olarak sergilendikten sonra sinemaya aktarılan oyun, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla “Süt Kardeşler” adıyla sahneleniyor.

Süt Kardeşler oyununda, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Mesut Yılmaz, Hakan Eke, Nurten İnan, Lidya Nisan Ersemiz rol aldı.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor. Geleneksel Türk Tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle oyunu izleyenleri 1950’li yıllara götürüyor.

İlgili Haberler