Beslenme ve Diyet Uzmanından sağlıklı kilo tavsiyeleri

Beslenme ve Diyet Uzmanından sağlıklı kilo tavsiyeleri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, sosyal medyanın hayatımızda hızla yer etmesiyle birlikte artan ‘mükemmel beden ölçüsü’ algısına değindi. Erden, ideal kiloyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Her vücudun sağlıklı bir kilo eşiği olduğunu ve ‘ideal vücut’ diye bir kavramın olmadığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, düşük kalorili veya gelişigüzel diyetler ile sağlığın tehlikeye atılmaması gerektiğini söylerken, kilo alamama veya kilo verememe halinin bazı hastalıkların habercisi olabileceğini kaydetti.

İdeal kilosunda olan kişilerin bile birkaç kilo vermek istediğine dikkat çeken Diyetisyen Erden, “Aslında herkesin, sağlıklı olduğu bir kilosu vardır. Bu kilo, tıpkı parmak izlerimiz kadar eşsiz ve bize özeldir. ‘İdeal kilo’ kavramı yine herkesin kafasında şekillenen ama doğru yöne evrilmeyen bir kavram oldu. İdeal kilo; boy ve kilo, yaş, cinsiyetimizle ilgilidir. Tek tip ‘İdeal’ bir vücut şekli veya vücut boyutu yoktur. Vücudunuz nasıl size özgü ise; ideal ya da normal kilonuz da öyledir. Aynı boyda, aynı yaşta ve aynı kiloda olsa bile, bireylerin görüntü ve beden ölçüleri çok başka olabilir. Çünkü metabolizma hızları, vücut tipi, kas/yağ oranı, vücut yağının dağılımı, kemik yoğunluğu, farklıdır” dedi.

İDEAL KİLO NEDİR?

İdeal kilo sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için boyunuz ile orantılı olan kilo değeridir. İdeal kilo yaşa, boya, cinsiyete ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Eğer mevcut ağırlığınız idealin altında ya da üstünde ise ideal noktaya ulaşabilmek için izlenecek yol, kısa sürede fazla miktarda kilo kaybetmek ya da almak değil, doğru adımlarla sağlıklı kiloya ulaşmak ve bu düzeyi uzun dönemde korumaktır.

İlgili Haberler