Biden'ın ziyareti PYD için!

Biden'ın ziyareti PYD için!
Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye ziyaretini değerlendirirken, "Cenevre'deki konferansta ABD'nin Suriye'deki kara gücü PYD'yi de masaya oturtmak için geldi" dedi.

Emekli Tuğg. Nejat Eslen, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye gelmesinin ardında Türkiye'nin Cenevre'de PYD ile masaya oturtma amacı olduğunu söyledi. Eslen, "Biden, PKK eşittir PYD olduğunu biliyor ama söylemiyor. Kötü de olsa bir illüzyon gösterisi gerçekleştiriyor. Cenevre'deki Suriye konferansında ABD'nin Suriye'deki kara güvü PYD'nin de masaya oturacağını bildirmek için geldi."

Nejat Eslen, Türkiye'nin Esad gitsin politikasının Esad karşıtı muhalefeti güçlendirdiğini ifade etti. "Esad zayıfladı, IŞİD kuvvetlendi, Iran müdahale etti, Rusya müdahale etti" diyen Eslen, "Rus müdahalesinden sonra Türkiye Rusya'nın uçağını düşürdü. Rusya Kamışlı'da hava üssü kuruyor. Biz angajman kuralları ilan etmiştik Suriye toprakları içinde. Bu gerçekleşince angajman kuralları buharlaştı. Türkiye Esad gitsin dediği için zora ve açmaza girdi. PKK'nin desteği de PYD'den geliyor. Suriye'de yanlış yapmasaydık, Esad bu kadar zayıf, PYD bu kadar güçlü olmazdı. Biz Esad gitsin üzerinden politika yürütünce Esad da Kürtleri serbest bıraktı." diye konuştu.

AKP'nin Türkiye'nin çıkarlarına göre değil, kendi felsefesine göre Suriye ve Ortadoğu politikası izlediğine değinen Eslen, Türkiye'nin şimdi bu politikanın bedelini ödediğini söyledi.