Binali Yıldırım'dan istifa açıklaması

Binali Yıldırım'dan istifa açıklaması
Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında aday müraacatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı'ndan istifa edeceğini söyledi.

Adaylığı tartışma konusu olan AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında adaylık müracaatı yapılmasının ardından Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyledi.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Mevzuatta Meclis Başkanı'nın belediye başkanına adaylığı düşünülmemiş. Kanuna yazılmamış. Belediye başkan adaylığım açıklandığında herkes şaşırdı. Kimisi herhangi bir yasak yok, belediye başkanı adayı olabilir, istifa etmesine gerek yok dedi. Bir kısmı da istifa etmesi gerekir dedi. Benim istifam meselesiyle vatandaşın gündeminin iştigal edilmesi canımı çok sıkıyor. İstanbul'u konuşmamız gerekirken, anlamsız yere benim istifa edip, etmeyeceğim konuşuluyor. Karar verdim aday başvurum yapıldığından itibaren Meclis'teki başkanlığımı bırakacağım.'' ifadelerini kullandı.

HDP'NİN ADAY ÇIKARMAMASI 

HDP'nin üç büyükşehirde aday çıkarmamasına ilişkin soruya verdiği cevapta "Bizim açımızdan fark etmez. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin, bunu seçimlerde de göreceğiz." ifadelerini  kullandı 

İlgili Haberler