“Şikeyi Türkiye’ye G.Saray sokmuştur”

“Şikeyi Türkiye’ye G.Saray sokmuştur”
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu, Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Sarı-kırmızılı taraftarların ‘şike şike’ diye bağırmalarına tepki gösteren Yıldırım, “Türkiye’ye ve Avrupa’ya şikeyi onlar soktu” dedi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle bir basın toplantısı düzenlediler. Sarı-lacivertli kulübün Başkanı Aziz Yıldırım, “Kimse bize ‘şikeci’ diye bağıramaz. Şikeyi Türkiye’ye ve yurt dışına Galatasaray sokmuştur” dedi. Sözlerine annesini kaybeden basketbolcuları Oğuz Savaş’a başsağlığı dileyerek başlayan Yıldırım şöyle konuştu:  Tamamen basketbolu seven, basketbolla ilgilenen bir seyirci topluluğu oluşturduk. 

Ataman’a tepki
Türkiye’de sorunun tek sebebi seyirci değil. Hakemlerin durumu, sporcuların durumu, yöneticilerin durumu ve basının sorumluluğunun altında toplamalıyız. Biraz önce arkadaşlar gösterdiler. 
Galatasaray maçında camiamıza 18 defa küfür edilmiştir.  Galatasaraylı taraftarlar “Şike şike” diye bağırdılar. Bizde “Ergin Ataman doping yapsana” denildiğinde anons yapılmıştı. İsteğimiz bize uygulanan kuralların diğer rakiplere de uygulanması. Salona 16 bin kişi gelmiş. 4 bin kişi fazla alıyorlar. Obradovic “Basketbolu ileriye götürmeye geldim. Savaşmaya gelmedim. Bizim amacımız basketbolu sevdirmek” dedi. Bunları iyi düşünmek lazım. Ergin Ataman milli takım antrenörü artık. Galatasaray’ın antrenörü değil. 

Utanmaları lazım
Bütün oyuncuları kucaklaması lazım. Fenerbahçeli sporcuların yüzüne nasıl bakacak? Aklı başında olması gereken Ergin Ataman maalesef hadiselerin ortasında yer almıştır. Ataman bütün spor yazarlarını arayıp tek tek görüşmektedir. Obradovic kimseyi aramıyor, sadece görevini yapıyor. Taraftarlar kötü şeyler yaptı diyebilmelisiniz.
“Şike var” diye bağırıyorsunuz, ama Türkiye’ye şikeyi sokan Galatasaray’dır. 6-0’lar 8-0’lar var... Neler götürdüklerini, çantaların nereye gittiklerini Ahmet Çakar söylüyor, ben söylemiyorum. Beşiktaş’ın yabancı oyuncusunu ayarttıkları ortaya çıkmıştır. Şunu söylüyorum Fenerbahçe bu şike davasından aklanacaktır. Bize şikeyi öğretenlerin utanması lazım. 15-16 senedir onları sportif olarak hep yeniyoruz. Bunu hazmedemiyorlar. Skor tabelasına kazanırsak küfür yazmayız. Sadece ‘gecmiş olsun’ yazarız.” Genel Sekreter Mahmut Uslu da şöyle konuştu: “Bana yapılan küfürlerden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundum. Belki bir ders alınır, Galatasaray-Fenerbahçe Ülker maçında bunlar yapılmaz dedim, ama bunlar Avrupalı oldukları için bunlar el hareketlerini modernleştirerek çok ayıp şeyler yapıyorlar. Bu insanlar neden tekrar bir sorgulamaya çekilmez ben çok merak ediyorum. Yasa çok açık. 


Fenerbahçeli yıldıza 15 MİLYON EURO
Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Moussa Sow’a talip çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’nin takımı olan ve kulüp başkanlığını Manchester City’nin de sahibi Monsour Al-Nahyan’ın yaptığı Al Jazira, Senegalli futbolcu için kesenin ağzını açtı. BAE Kulübü, Sow’u istediğini ve 15 milyon euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğunu yazı ile resmen sarı-lacivertlilere iletti. Kanarya’da geçen sezon 15 gol atan, ancak alacağı para 2 milyon 600 bin eurodan, 1 milyon 400 bin euroya düşeceği için mutsuz olduğu bilinen Sow’un, Al Jazira’nın teklifine sıcak baktığı öğrenildi. Nijerya ile 2014 Dünya Kupası maçları için Brezilya’da bulunan Emenike ise takım arkadaşının ayrılması durumunda Webo’yla birlikte sarı-lacivertlilerin yükünü sırtlayacak. Ancak Emenike, Brezilya’da üstün bir performans sergilerse, astronomik rakamla transfer olması gündeme gelebilir. 
Faruk Malik