Oran: AKP’nin seçim paketi

Oran: AKP’nin seçim paketi
Oran: AKP’nin seçim paketi

Sözde Demokratikleşme Paketi’ni eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “AKP 11 yıldır iktidarda ve iktidar

Sözde Demokratikleşme Paketi’ni eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “AKP 11 yıldır iktidarda ve iktidarda olduğu sürece bu demokrasi ve siyaset anlayışıyla Türkiye’ye demokrasi gelmeyeceğini ortaya koyuyor. Her zaman yaptığı gibi yine takiye yapıyor, kendi rejimini muktedir hale getirmek için birtakım seçim paketleri ortaya koyuyor” iddiasında bulundu. 8 yıl önce AB ile tam üyelik müzakerelerine başlandığına işaret eden Oran, şöyle konuştu:
“Bu süreç de aynı paket gibi adı var ama kendisi yok. Paket var, AB paketi var, bu paketin güzel bir ambalajı var ama içi bomboş. 8 yıl önce Hırvatistan ile aynı tarihte tam üyeliğe başladık. Hırvatistan geçen sene tam üye oldu. Biz ise 33 tane fasıldan sadece bir tanesini açıp kapatabildik. Sorumlu olan bakanın döneminde 4 yılda bir fasıl bile açılmadı. AKP’nin bugün özgürlük ve demokrasiyle ölçebileceğimiz bir parametre, mukayese edebileceğimiz bir ölçü var, o da AB kriterleri. Türkiye’de özgürlük ve demokrasi açığı tehdit edici durumda. Bu konuda AB Bakanlığı görevini yapmıyor.”

 


Staja gönderelim
AB Bakanı Egemen Bağış’ı da eleştiren Oran, “Bu sene bütçeye ’ret’oyu vereceğim. AB Bakanlığı’nın bütçesini onaylamayacağım. Harcanan para ve bürokratların zamanına yazık. Çünkü AB’den Sorumlu Bakan polemik yaratmaktan, içeride siyaset yapmaktan, ona buna laf yetiştirmekten başka bir şey yapmıyor. Hatta itiraflarda bulunuyor. Kesinlikle bütçesini onaylamayacağım. Ama Hırvatistan’a staj yapması için ek bir bütçe çıkartılması konusunda olumlu bakabiliriz” dedi.