2023'te Bitcoin'i 10.000 dolara düşürecek 3 faktör var!

2023'te Bitcoin'i 10.000 dolara düşürecek 3 faktör var!
Bitcoin'in fiyatının planlanan Federal Rezerv sıkılaştırmasından ve bilançodaki düşüşten olumsuz etkileneceğini belirtildi! Sebep olarak 2023 yılına kadar 10.000 dolara düşürebilecek üç makro faktör öne sürüldü.

İşte o 3 faktör

TeknolojiOku - Küresel varlık yönetimi şirketi Stifel''in pazarlama stratejisti Barry Bannister, Bitcoin''in 2023 yılına kadar üç temel makro rüzgarın etkisine atıfta bulunarak 10.000 $ ''a kadar düşebileceğini tahmin ediyor.

Bitcoin''i 2023 yılına kadar 10.000 dolara düşürebilecek üç makro faktör!

Business Insider''ın bildirdiğine göre Bannister, Bitcoin''in fiyatının planlanan Federal Rezerv sıkılaştırmasından ve bilançodaki düşüşten olumsuz etkileneceğini belirtti. 

Stratejist, küresel para arzını bakılacak ilk temel makro olarak tanımladı. S&P 500 ve Bitcoin küresel parayla dolara geçtiğinden, herhangi bir arz faktörünün BTC''nin fiyatını etkileyeceğini belirtti. 

M2 para arzı ölçüsü yavaşlarsa, bunun muhtemelen ABD mali durumunun sıkılaşmasıyla sonuçlanacağını belirtti. Bannister, Bitcoin gibi spekülatif varlıkların böyle bir ortamda çökeceğine inanıyor. Özellikle M2, nakit, çek mevduatı ve kolayca dönüştürülebilir paraya yakın parayı içeren bir para arzı ölçüsüdür.

Başka bir yerde, Fed sıkılaştırmasının etkileyebileceği 10 yıllık ABD hazine getirisinin etkisini tartıştı. Bannister''a göre, sıkılaştırma muhtemelen verimde bir artışa neden olacak ve bu da Bitcoin''in büyümesini durduracak.

Barry Bannister konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; ''''Ayrıca yükselen 10Y TIPS getirisi altını düşürürse, bu Bitcoin''e baskı yapar. Bannister, Bitcoin''in altına bölünmesiyle aralığının alt sınırına düşerse (Fed sıkılaşır), Bitcoin 2023''e kadar 10.000 dolara düşebilir.''''

Son olarak analist, Fed''in sıkılaşması nedeniyle S&P 500''ün hisse senedi risk priminin etkisinin altını çizdi. Bitcoin''in büyümesi için uygun olan daha düşük bir öz sermaye risk primi yaratacağını belirtti.

Bununla birlikte, Fed sıkılaştırmayı hafifletirse, risk eşitliği muhtemelen yükselecek ve Bitcoin''in düzeltilmesiyle sonuçlanacaktır. 

Basın saatine göre, Bitcoin''in değeri son yedi gün içinde yaklaşık %8 düşerek 40.100 dolardan işlem gördü. Bannister''ın öngörüsü gerçekleşirse, varlık mevcut değerinden %75 düşecek. Bu yeni yatırımcılar için büyük bir fırsat olabilir, ancak halihazırdaki yatırımcılar için büyük bir hayal kırıklığı olur.