Bloomberg’ten bomba iddia: Berat Albayrak'ın yerine Nurettin Canikli mi geçiyor?

Bloomberg’ten bomba iddia: Berat Albayrak'ın yerine Nurettin Canikli mi geçiyor?
Bloomberg, istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Milli Savunma eski Bakanı Nurettin Canikli'nin geçeceğini iddia etti.

Bloomberg ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Merkez Bankası’nın yeni başkanı Naci Ağbal ile gece saatlerinde bir toplantı yaparak para politikası hakkında konuştuğunu bildirdi.

Ajans haberini konuya yakın kaynaklara dayandırdı.

İstanbul’daki toplantı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye bakanlığından istifa ettiğini açıklamasından sadece birkaç saat sonra yapıldı.

Albayrak’ın resmi Instagram hesabındaki paylaşımda, bakanın sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği belirtilmişti. Bakanlık yetkilileri, paylaşımın Albayrak’a ait olduğunu belirtmiş, ancak cumhurbaşkanlığından resmi açıklama gelmemişti.

Albayrak’ın Hazine ve Maliye bakanlığından istifası Ağbal’ın atanmasıyla ilişkilendirilmişti.

Reuters’ın kaynaklara dayandırdığı habere göreyse, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Servet Bayındır da ‘teknik destek’ için toplantıda yer aldı.

Kaynaklardan biri “Ağbal, yaptığ görüşmeler ve çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgilendirme yaptı. Bu toplantıda Canikli ve Bayındır da yer aldı. Canikli ve Bayındır, Ağbal’ın talebi doğrultusunda o toplantıda teknik bilgilendirmeler yaptılar” dedi.

Ağbal’ın toplantıda para politikası uygulamalarının yanı sıra genel ekonomi ile ilgili de bilgi sunduğu kaydedildi.

 

İlgili Haberler