BMW iki modelini ''yanıcı'' tehlikesiyle servise çağırdı

BMW iki modelini ''yanıcı'' tehlikesiyle servise çağırdı
Alman otomobil şirketi BMW elektrikli iki modelini geri çağırma kararı aldı. Şirket otomobillerin yangın riski oluşturacağını düşünüyor.

BMW, elektrikli otomobil üretimiyle Tesla''nın zirvesine oynarken sorunlu olan iki otomobil serileri 83 iX ve i4‘de görülen yangınlar sonrası, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi konu hakkında bir tavsiye raporu hazırlandı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; iX xDrive 50, iX M60, i4 eDrive40 ve i4 M50 modelleri listeye eklendi. Şirket, bu araç modellerine sahip olan kullanıcılara bazı tavsiyelerde bulundu. Buna göre idare kullanıcıların araçları şarj etmemeleri ve garaj gibi kapalı iç alanlara bırakmamalarını açıkladı. Kısacası kullanıcıların söz konusu modelleri kullanmaması gerekmektedir.

BMW ise alınan bu tavsiye kararı sonrası hemen ABD’de sorun yaratan bu modelleri geri çağırma kararı aldı. Bu modeller ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanıma devam etmektedir. Ancak açıklanan verilere göre şu an için BMW araç geri çağırma sorunu pil kaynaklı olarak karşımıza çıkmış durumdadır. Buna göre elektrikli otomobillerde yer alan Samsung SDI pil hücreleri yangına neden olmaktadır. İlk sorun ise Nisan ayında i4 eDrive modelinde karşımıza çıkmıştır. Ancak sorunun büyümesi sonrası BMW, bu pile sahip tüm otomobilleri geri çağırma kararı aldığını duyurdu.

Buna göre bu büyük hatadan etkilenen söz konusu modellere sahip kullanıcılar 19 Eylül tarihine kadar bildirim mektubu alacaklar.

İlgili Haberler