Fenerbahçe GS'nin eski futbolcusunu aldı

Fenerbahçe GS'nin eski futbolcusunu aldı

Sarı lacivertliler, bir dönem Galatasaray forması da giyen Bruma’yı renklerine katıyor.

Transfer döneminin resmi olarak başlamasına kısa bir süre kala daha önce 23 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Lincoln Henrique ile 4 yıllık anlaşma sağlayan Fenerbahçe, PSV Eindhoven’dan Bruma’nın kiralık olarak transferi için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Gece saat 00.26’da yapılan açıklamayla sürprize imza atan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızı İstanbul’a davet etti. 27 yaşındaki kanat oyuncusu, bu akşam İstanbul’a gelecek ve daha sonra sarı lacivertli kulüple resmi olarak imzaları atacak.

MİLYONLARCA EURO’YA TRANSFERLER YAPTI
Peki Bruma, Fenerbahçe’de başarılı olabilir mi?
Deneyimli oyuncu, Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray’a 2013-2014 sezonunda Sporting Lizbon’dan 13 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu.
Ardından Real Sociedad’da kiralık olarak forma giyen Bruma, 2017-2018’de Galatasaray’dan Leipzig’e 15 milyon Euro karşılığında gitmişti.

ALMANYA’DAN HOLLANDA’YA GEÇTİ
Almanya’dan da 2 sezon sonra Hollanda Ligi’ne geçen Bruma, PSV Eindhoven’a 12 milyon Euro’ya transfer edildi.
2020-21 sezonunu Yunanistan’da Olympiakos formasıyla geçiren Bruma’nın son durağı Fenerbahçe oldu.

PSV Eindhoven formasını terlettiği 2021-2022 sezonunda toplamda 46 maçta görev yapıp, 10 gol ve 4 asiste imza atmıştı.
1.721 dakika forma giyen Bruma, bu istatistiklerin 28 maç, 7 gol ve 3 asistlik bölümünü Hollanda Ligi maçlarında gerçekleştirdi.

SÜRESİ 90 DAKİKALIK 19 MAÇA DENK GELİYOR
Oyunda 90 dakika kaldığı toplam süre yaklaşık 19 maça denk gelen Bruma, geçmişte göre kondisyonu ve maç temposundan uzak gibi gözüküyor.
Ancak sahada kaldığı karşılaşmalarda deneyimiyle skora etki gücü artmış durumda...
Kendisinin bolca skor üretilen ve Avrupa liglerine oranla sertlik açısından daha zayıf olan Hollanda Ligi’nde görev yaptığını da unutmamak gerekiyor.

FARK YARATTIĞI NOKTA: HIZ
Geçmişte de olduğu gibi rakiplerine karşı süratiyle fark yaratan 27 yaşındaki oyuncu, Hollanda Ligi’nde de bu yönünü öne çıkarıyor.
Fenerbahçe için direkt ilk 11 oyuncusu olacak dönemleri de yaşanacaktır. Ancak şahsi görüşüm, rotasyonda çok iyi bir kulübe kozu olabileceği ve sonradan oyuna gireceği karşılaşmalarda sahip olduğu skora direkt etki etme potansiyeli…

JESUS FAKTÖRÜ ÇOK POZİTİF
Bruma’nın karakteri göz önüne alındığında kendisini her daim destekleyecek bir teknik direktöre ihtiyaç duyduğu aşikâr…
Bu noktada hem dil bariyeri olmayan hem de çok iyi tanıdığı Jorge Jesus’un oyuncusu olarak sahaya çıkması Fenerbahçe için çok pozitif bir faktör…

ÇİZGİYE HIZLI İNMESİ ÖNEMLİ
Fenerbahçe’de her zamanki stiliyle takımı sahaya sürmeyi planlayan ve en iyi savunmanın atak yapmak olduğunu, kulübün tesislerine kadar (Duvarlara yaptırdığı atak, atak, atak sloganıyla) işleyen Jorge Jesus’un, Bruma’yı seçmesine sebep olan en önemli iki kriterden de bahsetmek isterim.
Bruma oyun yapısı gereği; rakibi kendi yarı alanında tutacak önde baskıyı uygulayabilecek bir isim. Ayrıca çizgiye topla hızlı inme özelliğine sahip olan Bruma, Jesus’un elini hem rakip savunmayı açmakta hem de kontrataklarda güçlendirecek oyuncu olabilir.

Bruma’nın yeni Türkiye macerası nasıl geçecek, hep birlikte bekleyip görelim…

Yazarın Diğer Yazıları