Hamburgerleri stoklayıp binlerce liraya satıyorlar

Hamburgerleri stoklayıp binlerce liraya satıyorlar
McDonald's'ın, Ukraynaya asker çıkartan Rusya'da bulunan 850 restoranın geçici olarak kapatıldığı duyurması sonrasında hamburgerler deyim yerindeyse karaborsaya düştü. Ruslar derin dondurucularına hamburger stoklarken, Mc Donalds menüleri 6 bin lira gibi ücretlere internet üzerinden satılmaya başlandı.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Moskova’ya yönelik yaptırımların peş peşe geliyor. Son olarak Mc Donalds’ta Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını duyurdu.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Rusya’ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti Tarım Bakanı Ilshat Fazrakhmanov, halka McDonald’s yerine fast food restoranı Papa Grill’i önerdi.

Fazrakhmanov, “Yerel kaynaklı malzemelerden ürünler yapan küçük işletmelerimiz artık daha fazla talep görüyor. Bu şirketlerden arta kalan pazar payını devralma konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız." ifadelerini kullandı.

Fakat tüm bu önerilere rağmen, McDonald’ın kararının ardından Ruslar, hamburgerleri buzdolabında stoklamaya başladı.. Çok sayıda Rus kapanmadan önce Mc Donalds’tan onlarca hamburger olarak buzdolabında stokladı.

Durun öyle bir hal aldı ki Mc Donald’s menüler internet ortamında 50 bin ruble yani 6 bin TL gibi bir ücretten satışa çıkarıldı.

Rusya’daki ilk mağazasını Moskova’daki Puşkin Meydanı’nda açan McDonald’s, ilk açıldığında ülkede öyle bir heyecan yaratmıştı ki, kimileri ne işe yaradığını bilmeden kuyruğa girmişti.

Günün sonunda mağaza, şirket için yeni bir açılış günü rekoru kırdığını açıklamıştı. Ayrıca o yıllarda Mc Donald’a 27 binden fazla kişi garsonluk için iş başvurusunda bulunmuş ancak 600 kişi istihdam edilmişti.

İlgili Haberler