"Bu sistem yeniden sizin elinizle değiştirilecek"

"Bu sistem yeniden sizin elinizle değiştirilecek"
Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların bütçelerinin görüşüldüğü komisyonda konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirerek "Bu sistem yeniden sizin elinizle değiştirilecek" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların bütçelerinin görüşmeleri gerçekleştirildi.

Bütçeler üzerinde söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, yapay gündemden çıkarak halkın gerçek gündemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Türk idari yapısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi arasında "kan uyuşmazlığı" olduğunu ifade eden Çelik, "Bu sistem yeniden sizin elinizle değiştirilecek. Ben bunu görüyorum. Tek parti sistemine gitmek istiyorsanız buna Türkiye'nin müktesebatı izin vermeyecektir." dedi.

"BUNUN CEVABINI KİMSE ŞİMDİYE KADAR VEREMEDİ"

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türk devlet geleneğinin daima ikili sisteme sahip olduğunu belirterek, "Şimdi iki bin yıllık bu devlet geleneğini değiştirip Başbakanlığı kaldırdık. Niye kaldırdık? Bunun cevabını kimse şimdiye kadar veremedi." dedi.

Kuşoğlu, "Şimdiye kadar ikili sisteme sahiptik ve şimdi bu sistem çalışmıyor. Yürütme deyince seçilmiş tek kişi var, Cumhurbaşkanı. Daha önce Başbakan, bakanlar, seçilmiş insanlardan oluşuyordu. Şimdi sadece tek kişi var, o da Cumhurbaşkanı." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıkların yeniden yapılandırması kapsamında bazı bakanlıkların hantal hale geldiğini öne süren Kuşoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının, bazı imamlara, İslam konusunda daha iyi bilgi sahibi olmaları amacıyla eğitim vermesi gerektiğini söyledi.