Ahlaksızlığın ötesine geçildi

Ahlaksızlığın ötesine geçildi
CHP'li Umut Oran da sert konuştu: Siyasi irade yalan, talan düzeni kuurdu. Yapay algıyla oydevşirmeye çalışıyor. Yaşananlar ahlaksızlığın da ötesinde!

Ahlaksızlığın ötesine geçildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, toplumu yanlış yönlendirmeye bu yolla siyasal bir algı kurarak oy devşirmeye çalışan bir zihniyetin, milli iradeye de, demokrasiye de, sandığa da saygısının olmayacağını ifade etti. 
Oran, anketlerde manipüle iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu ses kayıtlarının, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuş yeni basın düzeninin ne kadar "vahim" bir durumda olduğunu açıkça gösterdiğini savundu. Kayıtlarda anketlerdeki oy oranlarının değiştirilmesine ilişkin, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın bilgilendirildiği, konunun Başbakan Erdoğan'a iletildiği ve onun da bu yönde bir talimat verdiğini belirten Oran, "Türkiye'de basın özgürlüğü üzerinde tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir baskı vardır. Basın kuruluşları haksız vergi cezaları ile tehdit edilmekte, basın mensupları talimatla işten çıkartılmakta veya haksız davalarla hapse atılmaktadır" dedi. Oran yaşananların ahlaksızlığın da ötesinde olduğunu belirtti. Umut Oran, ayrıca 17 Aralık operasyonuyla ortaya saçılan rüşvet yolsuzlukların en önemli bölümünün merkezinde "TOKİ'nin ve Erdoğan'ın seçtiği yandaş firmaların bulunduğu inşaat ayağı" oluşturduğunu iddia ederek, "TOKİ'nin denetimden kaçırılan icraatları, Yüce Divanlık birçok unsuru içeriyor. AKP, TOKİ yolsuzluklarının hesabını ileride Yüce Divan'da verecektir" dedi. Umut Oran, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de içinde internete ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı yasayı veto etmesi için çağrıda bulunarak, "Veto etmezseniz çocuklarınız dahi sizi spamlar" dedi.