İngiltere Dışişleri Bakanı: Başbakan olursam göçmenleri Türkiye'ye gönderebilirim

İngiltere Dışişleri Bakanı: Başbakan olursam göçmenleri Türkiye'ye gönderebilirim
İngiltere başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın ülkesindeki düzensiz göçmenleri Türkiye'ye göndermek istediği belirtildi...

İngiltere''de Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için adaylardan biri olan Dışişleri Bakanı Liz Truss''ın göçmen politikası için Türkiye ile görüşeceği iddia edildi.

"GÖÇMENLERİ TÜRKİYE''YE GÖNDEREBİLİRİM"

The Times''ta yer alan habere göre Truss, başbakan olursa İngiltere''deki göçmenleri Ruanda''dan sonra Türkiye''ye göndermek için girişimlerde bulunacak.

Gelişmeyi doğrulayan Truss''a yakın kaynaklar, İngiliz siyasetçinin alternatif ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu belirtirken, Türk yetkililerle henüz bir görüşme yapılmadığını söyledi.

İngiltere''de Boris Johnson yönetimi, Manş Denizi''ni kaçak yollarla geçerek ülkeye gelen düzensiz göçmenleri Afrika ülkesi Ruanda''ya gönderme kararı almıştı.

Ruanda yönetimiyle bu konuda bir anlaşma imzalayan Londra hükümetinin attığı adımlar tepki çekmişti.

TURHAN ÇÖMEZ''DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Erdoğan''ın eski doktoru Turhan Çömez''de konuyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Çömez; "Kapalı kapılar ardında bilmediğimiz şeyler mi oluyor? İngiliz Dışişleri Bakanı, İngiltere’ye gelen göçmenleri Türkiye’ye gönderebileceklerini söyledi…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler