Erdoğan'ı eleştiren Bülent Arınç'a Kılıçdaroğlu'ndan destek

Erdoğan'ı eleştiren Bülent Arınç'a Kılıçdaroğlu'ndan destek
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın, 'Kral çıplak demenin vaktidir' diyerek AKP'ye yaptığı sert eleştirilere CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi...

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya katıldı. Arınç konuşmasında AKP''lileri ve AKP''ye yakın gazetecileri sert ifadelerle eleştirdi. Arınç, AKP''lilerin böyle toplantılara gelmeye korktuğunu kaydetti. Bazı gazetecilere de seslenen Arınç "Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU''NDAN ARINÇ''A DESTEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya katıldı. Demokrasiye vurgu yaparak bir konuşma gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, " Bir grup medya sadece güzelleme yapıyorsa aslında iktidarın aleyhinedir, gerçekleri göremez. Medyanın özgür olması gerekir. Çağdaş demokrasilerde dördüncü güç medyadır" dedi.

CHP lideri konuşmasında Bülent Arınç''a da destek vererek şunları söyledi:

"Güzel bir konuşma yaptı sayın Arınç. ''Keşke diğer partiler de gelse buraya'' dedi. Doğru. Demokrasiyi savunuyorsak birlikte olalım. 1970''lerde, 80''lerde siyasi partilerin genel başkanları otururlardı, televizyonlarda tartışırlardı. Bu dönemin bittiğini görüyoruz. Herkesin bir televizyonu var ve belli olaylar tartışılıyor."

İlgili Haberler