Bülent Ersoy Erdoğan'la konuşurken neden ayağa kalkmadı? Bülent Ersoy'un büyük sırrı

Bülent Ersoy Erdoğan'la konuşurken neden ayağa kalkmadı? Bülent Ersoy'un büyük sırrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Dolmabahçe Saray’ında 'sanatçı'larla iftar programında bir araya geldi. Çekilen hatıra fotoğrafı programa damga vurdu.

Kalemkar Semih İrteş, piyanist Güher Pekinel ve Süher Pekinel, İbrahim Tatlıses, akademisyenler Uğur Derman ve Çiçek Derman, bestekar Amir Ateş, ilahi sanatçısı Sami Özer, piyanist-besteci Büşra Kayıkçı, yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yönetmen Mesut Uçakan, hattat Hasan Çelebi, fotoğrafçı İzzet Keribar, yazar Gülper Refiğ, YouTuber Merve Özkaynak, rap sanatçısı Resul Aydemir, Karadenizli sanatçı Ekin Uzunlar ile Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı İskender Pala, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Tamer Karadağlı, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer, Alişan Tektaş ve Şükriye Tutkun başta olmak üzere çok sayıda sanatçı katıldı.

Erdoğan, buradaki hitabında “Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir” ifadelerini kullandı.

Programın en dikkat çeken noktalarından biri çekilen hatıra fotoğrafı oldu. Programa katılan sanatçı dostlarıyla tek tek ilgilenen Erdoğan aralarında Bülent Ersoy’un da bulunduğu masaya kadar gidip tokalaştı ve yine bir grup sanatçıyla yine bu masada fotoğraf çekildi.

Dikkat çeken nokta ise Bülent Ersoy’un ne Cumhurbaşkanı Erdoğan masaya geldiğinde ne de fotoğraf çekilirken masada ayağa kalkmayan tek kişi olması oldu.

Göze çarpan bir başka detay ise Bülent Ersoy’un oturduğu sandalyenin diğerlerinden farklı olması oldu. Fotoğraf karelerine yansıyan detaylarda Ersoy’un özel bir sandalyede oturduğu görülüyor. Bunun sebebinin ise Ersoy’un hasta olma ihtimali olduğu düşünülüyor.

Yaşanan durum aylar önce Anıtkabir’de yaşanan durumu akıllara getirdi.

Ocak ayında Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy''un Anıtkabir ziyaretindeki görüntüleri sosyal medyada olay oldu. 69 yaşındaki Ersoy, Anıtkabir''e tekerlekli sandalyeyle gitti. Bülent Ersoy''a yağmurlu havada bir askerin şemsiyeyle eşlik etmesi ise dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Anıtkabir ziyaretine tekerlekli sandalye ile gelen Ersoy''un, saygı duruşu için ayağa kalktığı görülmüştü.

Anıtkabir’in yönetiminden sorumlu Anıtkabir Komutanlığı’nın bağlı olduğu Milli Savunma Bakanlığı, Bülent Ersoy’un ziyaretindeki görüntülerle ilgili inceleme başlatmış, Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert, Anıtkabir Komutanlığından alınarak Hakkâri Yüksekova’ya görevlendirilmişti.

Gazeteci Burhan Akdağ konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçı dostlarına bir iftar yemeği verdi... Dolmabahçe sarayında yapılan yemeğe birçok sanatçı katıldı. Katılanlar arasında Bülent Ersoy da vardı. Bana göre buraya kadar hiç bir sıkıntı yok. Hatta cumhurbaşkanı Bülent Ersoy’a hoş geldin demek için Ersoy’un masasına kadar gitmiş ve tokalaşmış, bir gurup sanatçı ile birlikte fotoğrafı yine bu masada çekilmiş. Herkes ayaktayken bir tek Bülent Ersoy’un oturduğunu görünce, aklıma aylar önce Bülent Ersoy’un Anıtkabir’e yaptığı ziyaret ve tekerlekli sandalyede otururken bir askerin kendisine ıslanmaması için şemsiye tuttuğu kare geldi.

Bu kareden sonra ortalık bir hayli karışmıştı. “Bülent Ersoy’a nasıl bir asker şemsiye tutar?” tartışmalarından sonra Anıtkabir komutanı görevden alınmıştı.

O gün tekerlekli sandalyede oturan Bülent Ersoy dün gece cumhurbaşkanı ile sohbet ederken ayağa kalmamıştı...”

İlgili Haberler