Büyük darbeyi ailesinden yedi

Büyük darbeyi ailesinden yedi
Hollanda'da yaşayan 23 yaşındaki Lale Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle ülkede en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Yaşayacağım" (Ik ga leven) adlı romanının yayınlanmasının ardından genç yazara sokakta ve sosyal medya üzerinden sayısız tehdit ve hakaretler gelmeye başlamıştı. Lale Gül'e bir darbede ailesinden geldi.

Hollanda''da doğup büyüdüğü baskıcı ortamı anlattığı "Yaşayacağım" (Ik Ga Leven) adlı romanı nedeniyle ölüm tehditleri alan 23 yaşındaki Türkiye kökenli yazar Lale Gül, ailesi tarafından reddedildi. Gül, kendisini eleştirenler tarafından "ailesinin hayatını mahvetmekle" suçlanıyordu
Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, göçmen mahallesi Bos en Lommer''da ailesi birlikte yaşadığı evden uzaklaştırılan kadın yazara, acil durum önlemleri kapsamında kısa sürede bir ev verileceğini bildirdi.
BBC Türkçe''nin haberine göre, özellikle Müslüman seçmenlerce desteklenen siyasi partilerden gelen "İslam düşmanlığı" suçlamaları nedeniyle anne ve babası ile de ilişkileri kopma noktasına gelen Lale Gül, öfke ve sözlü tacize rağmen ailesinin evinde kalmaya devam ediyordu.
Ancak Hollanda''daki milletvekili genel seçimleri öncesi, 16 Mart akşamı Başbakan Mark Rutte ile televizyon oturumunda tartışan aşırı sağcı lider Geert Wilders''in Lale Gül''ün durumuna dikkati çekmesi, ailesinin tepkisini daha da arttırdı.