Bombacının kimliği kafaları karıştırdı!

Bombacının kimliği kafaları karıştırdı!
SULTANAHMET’te bir polisi şehit eden bombanın pimini çektiği öne sürülen Elif Sultan Kalsen’in ailesi Adli Tıp’ta kendilerine gösterilen cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine canlı bombanın Rus pasaportlu Çeçen asıllı Dinana R’nın olduğu iddiaları ön plana çıktı.

“Ölen kızım değil” dedi, şüphe arttı

Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bombalı saldırıda bulunan Elif Sultan Kalsen’in ailesi Adli Tıp’ta kendilerine gösterilen cansız bedenin kızlarına ait olmadığını söyleyince tartışmalar başladı. Elif Sultan Kalsen’in annesi Şirin ve babası Mehmet Kalsen, kızlarının teşhisi için Adli Tıp’a geldi. Anne Şirin Kalsen, Adli Tıp girişinde ağlayarak “Benin kızım böyle bir şey yapmaz” dedi. Avukatları Ebru Timtik ile birlikte nöbetçi savcı nezaretinde canlı bombanın cenazesi aileye gösterildi. Aile, çıkışta kendilerine gösterilen cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi.
Cumhuriyet savcısı da bununla ilgili tutanak düzenledi. Avukatı Ebru Timtik de “İçeriye girdik. Anne ve babası da vardı. Bize 1.60 boylarında, beyaz tenli bir kadının cenazesini gösterdiler. Ancak bu Elif Kalsen değil. Ailesi cesedi teşhis edemedi” diye konuştu. Ailesi bir süredir Elif Kalsen’le bağlantı kuramadıkları için medyada çıkan haberlere dayanarak canlı bomba saldırısını yapan kişinin kızları olabileceğini düşündüklerini belirtti. Ailenin  “Bu bizim kızımız değil” demesi üze-rine, canlı bombanın kimliği ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı: Saldırganın Rus pasaportlu Çeçen uyruklu Diana R. olduğu belirtildi. Polis saldırganın IŞİD bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.