Orta şeker rakipler

Orta şeker rakipler
UEFA Ligi’nde ikinci tur kuraları çekildi. F.Bahçe, Rusya’nın L. Moskova, Galatasaray, İtalya’nın Lazio takımları ile eşleşti. Kanarya ilk maçını 16 Şubat’ta, Cimbom ise 18 Şubat’ta İstanbul’da oynayacak

UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tur kuraları çekildi. Fenerbahçe’ye Rusya’nın Lokomotiv Moskova, Galatasaray ise İtalya’nın Lazio takımlarıyla eşleşti. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, UEFA Müsabaka Direktörü Giorgio Marchetti ve eski İsviçreli futbolcu Alexander Frei hazır bulundu. Kura çekimine, UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk iki sırayı alan 24 ve Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren 8 takım katıldı. İki Türk takımının da seribaşı olarak katılamadığı kurada Fenerbahçe, Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımıyla, Galatasaray ise İtalya’nın Lazio ekibiyle eşleşti.

Şok açıklama

L. Moskova’nın Fenerbahçe ile eşleşmesini değerlendiren Rusya Premier Ligi Başkanı Sergey Pryadkin, maçların oynanıp oynanmayacağı konusunda kaygı verici açıklamalar yaptı. Türkiye’deki güvenliklerinden endişeli olduklarını ifade eden Pryadkin, “UEFA, Rus ve Türk takımlarını ayırmadıysa demek ki güvenlik konusunda sorumluluğu üstleniyor ve bu güvenliği sağlayacaktır” dedi. Paris’teki 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri’nin kura çekiminde Rusya ile Türkiye temsilcilerinin bir araya geldiğini ve ülkeler arasında yaşanan siyasi gerginliğin iki tarafı da üzdüğünü dile getiren Pryadkin, “Heyetimiz Türklerin reaksiyonunu gördü. Onlar bu olayın yaşanmasından ve Türk hükümetinin bu tür kararlar almasından dolayı üzüntü duyuyorlar” diye konuştu.

 

Moskova’da tanıdık isimler

Fenerbahçe’nin rakibi Beşiktaş’ın grubundan gelen L. Moskova, 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. 12 gol atıp 7 gol yiyen Rus ekibi, 11 puanla grubu lider bitirdi. Avrupa Ligi’nde 12. kez mücadele eden Rus temsilcisi, 2 kez Rusya şampiyonu oldu. L. Moskova, 6 kez de Rusya Kupası’nı aldı. Teknik direktörlüğünü Igor Cherevchenko yaptığı Moskova’nın kadrosunda eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes ile eski Akhisar Belediyesporlu Oumar Niasse de bulunuyor.

En golcüsü Akhisar’dan gitti

Rus temsilcisinin bu sezon ligde ve Avrupa’da en golcü oyuncuları Akhisar’dan gelen Niasse (8) ile A. Samedov (5) oldu. Niasse ve Samedov, Avrupa Ligi gruplarında rakip fileleri dörder kez havalandırdı. Lokomotiv Moskova’nın Avrupa’daki diğer gollerini Maicon (2), Aleksei Miranchuk ve Dmitri Tarasov kaydetti. Rusya Premier Ligi’nde 32 puanla 3. sırada şampiyonluk mücadelesi veren Moskova, maçlarını 30.000 kişilik Lokomotiv Arena’da oynuyor.

 

Lazio maziyi mumla arıyor

Lazio 9 Ocak 1900 yılında İtalyan ordusu mensupları tarafından kurulmuş bir Roma kulubüdür. Mavi-beyaz renklere sahip kulübün simgesi kartal, takma isimleri ise “Biancocelesti” dir. Maçlarını Roma Olimpiyat Stadı’nda oynamaktadır. Kurucusu Luigi Bigiarelli’dir. İtalya Serie A’da orta sıraların altında kalan Lazio için tek çıkış noktası UEFA Avrupa Ligi. G Grubu’nu Saint-Etienne, Dnipro ve Rosenborg’un önünde birinci sırada tamamlayan Lazio, namağlup son 32 turuna kaldı.

Santrforda Miroslav Klose

Avrupa’da daha golcü bir takım halinen bürüne Lazio’yu Stefano Pioli çalıştırıyor. Yıldızlarıysa Candreva, F. Anderson ve her ne kadar formsuz bir dönem geçirse de M. Klose. Onun dışında R. Morrison, R. Kishna, L. Biglia, Diao, Mauri gibi önemli isimlere sahip. Lazio, İtalya Ligi’nde 2 şampiyonluk, 6 İtalya Kupası zaferi, 3 Süper Kupa kazandı. Avrupa’da bir kez kupa galipleri kupasını bir kez de Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

 

Pereira: Kolay rakip yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa kupalarında kolay maç ya da kura diye bir şey olmadığını söyledi. Portekizli çalıştırıcı, “Lokomotiv Moskova iyi bir takım. Ancak biz de önemli yeteneklere sahip çok agresip bir ekibiz. Avrupa’da da çıktığımız maçları domine ediyoruz. Söylemeye bile gerek yok. Hedefimiz turu geçmek. Fenerbahçe, kupada sonuna kadar gidecektir. Avrupa Ligi’nin en kaliteli oyuncu topluluklarından birine sahibiz” şeklinde konuştu.

 

Denizli: Hedefimiz turu geçmek

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli hedeflerinin Lazio’yu eleyerek finale kadar yürümek olduğunu söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Amacımız her zaman en üst noktadır. Geçmişte bu böyleydi. Bugün de böyle. Lazio, karşısında işimiz kolay değil. Ancak rakibimizi kupa dışı bırakacağımıza inanıyorum. Galatasaray her zaman yüzde 51 öndedir. O maçlara uzun bir süre var. Çok iyi hazırlanıp gerekeni yapacağız. Kimse endişe etmesin turu geçen taraf biz olacağız” diye konuştu.