Cevapları beğenilmedi: Facebook'un sahibi tekrar ifadeye çağırıldı

Cevapları beğenilmedi: Facebook'un sahibi tekrar ifadeye çağırıldı
Cambridge Analytica skandalının ortaya çıktığı dönemde senatoya verdiği ifadeler yeterli bulunmaya Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in tekrar ifade vermesi bekleniyor. Bu doğrultuda Zuckerberg'in 6 saat boyunca yeniden ifade vermek zorunda kalacağı söylendi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Cambridge Analytica skandalından dört yıl sonra, Senato önünde sorulara verdiği yanıtların yetersiz bulunması nedeniyle Zuckerberg''in bir kez daha kürsüye çıkacağı ortaya çıktı. Bu doğrultuda Zuckerberg 6 saat boyunca yeniden ifade vermek zorunda kaldı.

Platform sahibi Zuckerberg’in yanında, eski Facebook Operasyon Direktörü Sheryl Sandberg ve Meta’nın Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Javier Olivan''ın da ifadeye çağırılması bekleniyor. Tüm ifadelerin 20 Eylül 2022 tarihine kadar alınması planlanıyor.

Davacılar ayrıca, Facebook’tan üçüncü şahıslar hakkında önemli ek belgeler ve bilgiler talep etti. Bu doğrultuda Facebook’un mali belgeleri de yine davacıların istediği dosyalar arasında bulunacak. Meta ise sorulardan kaçmayı tercih etti. İstenen belgelerin önemsiz dosyalar olduğunu ifade etti.

Guardian''da yazılanlara göre “bu davanın üst düzey Facebook yöneticilerinin kapsamlı ifadelerini içeren ilk dava olduğu” ve “Cambridge Analytica skandalında yeni ayrıntıları ortaya çıkarabileceği” yer aldı. Facebook kullanıcıları adına açılan davada, Facebook’un Federal Ticaret Komisyonu’na ödediği 5 milyar dolarlık cezaya kıyasla küçük bir miktar olan 5 milyon dolarlık tazminat istiyor.

İlgili Haberler