Çavuşoğlu İtalya'da açıkladı: Azerbaycan talep ederse, destek veririz

Çavuşoğlu İtalya'da açıkladı: Azerbaycan talep ederse, destek veririz
İtalya'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalyan mevkidaşı Di Maio ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye-İtalya Hükümetlerarası Üçüncü Zirve hazırlıkları kapsamında İtalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Roma'da İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile görüştü.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

İtalya'nın bölgesel konularda sergilediği tutumu objektif buluyoruz ve bu tutumun devam etmesini arzu ediyoruz.

Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları konusunda Türkiye'nin tutumunu açıkladı. Barışçıl bir tutum için çaba harcadık Azerbaycan bunun için çok sabretti. Ermenistan Azerbaycan'da işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekiyor. Çözümsüzlük Ermenistan'ı cesaretlendiriyor. İllegal bir şekilde başka yerlerden gelen Ermenileri bu bölgeye yerleştirmek konusunda teşvik ediyor.

Bizim Azerbaycan'a olan desteğimizi kimse yadırgamasın. Önemli olan sorunun çözümü.

Uluslararası toplum bir şey yapmak istiyorsa Ermenistan'ı derhal Azerbaycan topraklarından çeksin.

"AZERBAYCAN DESTEK TALEP EDERSE, DESTEK VERİRİZ"

Bugün Azerbaycan kendi topraklarını azat etmek için için mücadele ediyor. Bir nevi kendi topraklarında terörle mücadele ediyor. Azerbaycan'ın kendi topraklarını alabilmek için gücü var. 

Azerbaycan'ın ateşkes ilan edebilmesi için Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekiyor. Bugün bu kapasite ile Azerbaycan'ın Türkiye'den destek talebi olmadı. Ancak bu sorun çözülmezse ve Azerbaycan bizden destek isterse kim ne derse desin biz bu desteği vermekte tereddüt etmeyiz. Bir millet iki devletiz.

Ayrıntılar geliyor...