Habertürk yazarından ağır suçlama! Kaşıkçı davasının kapatılmasına böyle isyan etti: Kaç para aldınız

Habertürk yazarından ağır suçlama! Kaşıkçı davasının kapatılmasına böyle isyan etti: Kaç para aldınız
Fatih Altaylı, Cemal Kaşıkçı cinayetinde savcının yargılamanın durdurulup Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin talebini değerlendirdi. Fatih Altaylı, “Fiyatı bilmek hepimizin hakkıdır.” dedi.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, 2 Ekim 2018 yılında Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı''nın öldürülmesiyle ilgili davada savcının Suudi Arabistan''ın talebi üzerine yargılamanın durdurulup bu ülkeye devredilmesini talebini değerlendirdi.

FATİH ALTAYLI: "FİYATI BİLMEK HEPİMİZİN HAKKIDIR"

Cemal Kaşıkçı olayında Türkiye’nin tavrının değiştiğine dikkat çeken Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında, “Herhalde, Türkiye gibi bir ülkede, bir savcının bu talebinin kendi kafasından çıktığını düşünecek kadar saf değilsiniz. Dünün koşullarında böyle bir talepte bulunmak, kafadan çok daha başka bir organ isterdi. Bugünün koşullarında böyle bir talep geliyorsa, biliniz ki, Türkiye makas değiştirmiştir. Elbette böyle şeyler olabilir. Belli ki, Türkiye de ABD’nin izinden gitmektedir. Onlar bu meseleyi 180 milyar dolarlık bir anlaşma ile unuttular. Şimdi benim merak ettiğim, Türkiye’nin bu “onur meselesinden” kaç para karşılığında vazgeçtiğidir. Fiyatı bilmek hepimizin hakkıdır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan mahkeme savcının söz konusu talebiyle ilgili Adalet Bakanlığı''nın görüşünü sorduktan sonra karar verecek.

BEKİR BOZDAĞ''DAN CEMİL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin bugün açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Yargılama devam ediyor. 26 kişi hakkında kırmızı bülten yayınlanmış. Bu şahıslardan 20''si Suudi Arabistan''da. Ülkemize iadesi istenmiş ancak bu taleplerin tamamı reddedilmiş. Suudi Arabistan Türkiye''den bu davanın naklini talep etti. Orada Riyad ceza mahkemesinde bir takım kararlar verildiğini ve bu davanın Suudi Arabistan''da görülmesi talebini Türkiye''ye iletti. Mahkeme, Adalet Bakanlığına görüş sordu. Biz de bu konuyu inceliyoruz. Yargılamanın nakli konusunda olumlu bir görüş mahkemeye göndereceğiz. Türkiye davayı durduracak ve yargılama orada devam edecek. Suudi Arabistan yargılamayı yaptıktan sonra oradan çıkan kararın infazını değerlendirecek. Eğer infaz yapılmışsa düşme kararı verilecek. Diyelim beraat kararı verdi o zamanda Türk mahkemesi tarafından gerekçeli karar değerlendirecek. Türk mahkemesi durdurma kararını kaldırıp yargılamayı kendi de verebilir ya da yeterli görüp düşme kararı da verebilir. Yargılamanın Suudi Arabistan''a devri Türk mahkemelerinin yargılama yetkisini ortadan kaldırmıyor" 

İlgili Haberler