Cenk hakkındaki üzen haberi Sergen Yalçın duyurdu

Cenk hakkındaki üzen haberi Sergen Yalçın duyurdu
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 4-2 kazandıkları Erzurumspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Yalçın, “Ciddi bir sakatlık geçirdi, sezonu kapattı. 5-6 aylık bir sürede Cenk’i göremeyeceğiz gibi geliyor” dedi.

Cenk hakkındaki üzen haberi Sergen Yalçın duyurdu

Beşiktaş, Süper Lig’in 34. Haftasında deplasmanda Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluğun favorileri arasında gösterilen siyah beyazlılar, mücadeleden 4-2 galip ayrıldı. Mücadeleye, oyundan çok Cenk Tosun’un yaşadığı üzücü sakatlık damga vurdu.

Başarılı futbolcunun acı içerisinde yerde kıvranması taraftarları paniklendirdi. Siyah beyazlıların teknik adamı Sergen Yalçın, maç sonunda deneyimli futbolcunun sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yalçın, “Konuşmaya Cenk’le başlamak istiyorum. Ciddi bir sakatlık geçirdi, sezonu kapattı. 5-6 aylık bir sürede Cenk’i göremeyeceğiz gibi geliyor. İnşallah bu süre daha da kısalır. Acil şifalar diliyorum. Çok önemli bir oyuncu. Milli takımımız ve şampiyonluğumuzda çok önemli bir oyuncu olacaktı ama hayatta her şey insanın başına gelebiliyor” dedi.

“BEKLENTİMİZ OYUNCULARA GÜVENMELERİ”

Artık ligin final bölümüne, kalan 8 haftalık sürece girildiğini ifade eden Yalçın, "Çok zor bir süreç. İki haftada beş maç oynayacak bütün takımlar. Trafik çok sıkışık, oyuncuları da anlamak lazım. Oyuncular çok mücadele ediyor, çok fazla maç oynayan oyuncular var. Yorgunlukları ön plana çıkmaya başlıyor müsabakalarda. Elimizdeki kadroyu en doğru şekilde kullanamaya çalışıyoruz. Bazen değiştiriyoruz, bazen bekletiyoruz. Belli bir grup içerisinde oynamaya çalışıyoruz. Camiamızdan beklentimiz oyuncularımıza güvenmeleri. Çünkü biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularımızla, yönetimimizle, başkanımızla beraber maksimum seviyede konsantreyiz ve iyi çalışıyoruz. 8 haftalık süreç zor bir süreç. Herkes 8''de 8’den bahsediyor. Bu ligde bu durum biraz zor. Herkes çok mücadele etmeye başladı, aşağıda savaş veren takımlar var. Yukarı da başka bir savaş var. O yüzden 8''de 8 gibi bir rakamın hiç kimse için söz konusu olacağını düşünmüyorum. Ne kadar az hasar görürsek kalan 8 haftada bizim için o kadar iyi olur" ifadelerini kullandı.

VURAL: MAĞLUBİYETE RAĞMEN KUTLUYORUM

Konuşmasına Cenk Tosun’a geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan BB: Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise şunları söyledi:

“Oyun öncesinde Beşiktaş''ın son üç maçını izledik. Çok etkili oyuncuları var. Abubakar ve Josef De Souza’nın olmaması bizim için küçükte olsa avantaj olmuştu. Diğer etkili oyuncaları Ghezzal, Atiba, Rosier çok atak yapıyorlar. Attığı tipik golü çok anlattık ayağını sallama fırsatı verirseniz vurur diye. Sonuç olarak oyunun kontrolünü elimize aldık. Beşiktaş takımı atak yapamadı, çok etkili gözükmedi. Dakika 3 pozisyonlar oldu, arkaya attılar Cenk vurdu, bizim oyuncudan döndü. 9’da çıkarken kaptırdığımız top ve çok iyi bir vuruşla gene pozisyon hatası gol oldu. Akabinde 16’ıncı dakikada hemen karşılık verdik. Kullandığımız kornerde Leo gol attı. 26’ncı dakikada yine çıkarken kaptırdığımız top.

Oğuzhan vurdu ikinci golü yedik. 39’uncu dakikada karşılık verdik. Beşiktaş’ın birde 44’te pozisyonu oldu. Gördüğünüz gibi birinci devre 4-2 pozisyon sayısıyla maçı 2-2 bitirdik. İkinci devre başladı, sıra bize gelmişti. 53, 55, 63, 71, 72 ve 89''uncu dakikalarda 6 tane pozisyon var, Beşiktaş’ın 2 tane attığı gol. 67’ncı dakikada Ghezzal’ın attığı golden önce bakın bütün görüntüler burada, biz 1 metre uzağındayız pozisyonun, yan hakem dibinden bakıyor, 4 hakem orada. Cenk Tosun eliyle önüne indiriyor, Ghezzal’a veriyor, pozisyon oluşuyor. Dün Galatasaray maçında atılan o gol iptal edildi. Bu VAR niye var? Sonra 1 metreden gördüğümüz 3 boyutlu görüntülerle nasıl oluyor? Hakem bana diyor ki ''hocam sizin oyunculara geldi, avantaj oldu'' diyor. Orta sahada avantaj mı olur? Çok basit gördüğünüz yanlış, bir takımın emek verdiği, puan alabileceği maçtan puansız dönmesini sağladı. Ben oyuncularımı mağlubiyete rağmen kutluyorum, ayaklarına sağlık. Tabii ki Beşiktaşı da kutluyoruz şampiyonluk yolunda Allah yollarını açık etsin”

İlgili Haberler