Çeşme’de 43 bin 600 TL fatura geldi. Çeşme’de vatandaşı çeşme sanıyorlar

Çeşme’de 43 bin 600 TL fatura geldi. Çeşme’de vatandaşı çeşme sanıyorlar
Geçtiğimiz yıllarda lahmacun ve su ücretleriyle gündeme gelen tatil beldesi mekanları bu sefer de fahiş fiyatlı menüleriyle gündemde.

Tatil beldelerinden her yıl gelen fahiş faturalara bir yenisi daha eklendi. İzmir Alaçatı’da faaliyet gösteren Cahide Palazzo isimli mekanın menü fiyatları yok artık dedirtti. 15 Temmuz 2022 tarihli sosyal medyada paylaşılan fişe göre mekanda fix menü 4 bin lira.

4 bin liralık fix menünün içinde ise arasıcak, kebap, tavuk, balık, makarna ve serpme çerez yer alıyor. Mekanda menü dışında bir rakı daha açtırmak isterseniz, fiyatı bin 600 lira. 2 Sahne Şampanyanın fiyatı ise tam 10 bin TL.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA FİYATLAR NASILDI?
2020’de lahmacun’un 110, ayranın 75, dönerin 360, hamburgerin 350, suyun ise 30 TL’ye satıldığı Bodrum’da tarhana çorbası 2021’ede 85 TL’ye satılıyordu.

1 TOP DONDURMA 160 LİRA
Gezgin Begüm Öztan''ın Bodrum ve Çeşme ile Yunan Adaları''nı kıyaslarken yaptığı yorum dikkat çekti: "Bu fahiş rakamların ve kötü işletmeciliğin enflasyon ile alakası yok. Enflasyon yüzde 500 değil. Ne kadar kazıklarsak o kadar kar diye bakılıyor. İşin özü bu. Ama insanlar salak değil. Herkesin parası değerli. Alaçatı bayramda boşmuş, bu kafayla seneye iki işletmeden biri batar."

ÇEŞME''DE BEACH GİRİŞİ: 3 BİN TL
Çeşme''deki oda kahvaltı olan butik otelin en ucuz odası 10 bin TL''ye çıktı.

Otel, plajından günlük yararlandırma bedelini sadece giriş için 3 bin TL olarak belirledi.

GÖMLEK ÜTÜLETMEK 2 BİN TL
Otel bununla da kalmadı ve bir müşteriye sadece bir adet gömlek ütülenmesi karşılığında 2 bin TL ek fatura çıkarttı. Kuru temizleme dahi yapmayan otel, 5 dakikalık gömlek ütüsü için 2 bin TL aldı.

BİR TOP DONDURMA 160 TL
Çeşme''deki bir mekanda ithal bir marka dondurmanın topunun da 160 TL''ye satılması da yine sosyal medyada şaşkınlık yarattı.

İlgili Haberler