Kılıçdaroğlu: Adaylık konusunda kararı ittifak verecek

Kılıçdaroğlu: Adaylık konusunda kararı ittifak verecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Sanayi Odası’nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Adaylık konusunda kararı ittifak verecek." 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmesi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Yeni bir şey değil. Demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemini getirdiğimiz arkadaşlarımızla birlikte karar vereceğiz. Siyasetçi olarak biz de yaşlana ekonomik bunalımı yakından izlemeye çalışıyoruz. Bütün kesimleri dinlemeye çözüm yolları aramaya çalışıyoruz. İstanbul Sanayi Odası’nı bu gerekçeyle ziyaret ediyoruz." açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu, ''Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş''ın adaylığı'' hakkında bir soruya verdiği yanıtta, "Karşı değilim, arkadaşların görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara''ya yaşatıyorlar" ifadelerini kullandı.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

CHP liderine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin Habertürk yazarı Sevilay Yılman''ın köşesinde aktardığı ve tepki çeken, "Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse" sözleri de soruldu.

Kılıçdaroğlu, "Talihsiz bir açıklama. Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler, kendi şahsi pozisyonlarını ekonominin gidişiyle el tutmazlar" açıklamasında bulundu.