Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerdeki asgari ücreti açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerdeki asgari ücreti açıkladı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'Lİ belediyelerdeki asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter''dan bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP''li belediyelerdeki en düşük maaşın yani asgari ücretin 4 bin 500 TL olacağını açıkladı. 

Kılıçdaroğlu''nun CHP''li belediyelerdeki en düşük maaş açıklaması şu şekilde:

"Bugün Merkez Bankası şahsın emriyle akla mantığa sığmayan kararlara yeniden imza attı. Bakın biz 128 milyar konusunu halkımıza söyleyince bu sorumsuz saray avaneleri pankart indirme derdindeydi. En büyük dertleri çevirdikleri alavereleri dalavereli kimse bilmesin. 

"AÇIKÇA ARKA KAPIDAN DOLAR SATTILAR"

Açıkça arka kapıdan dolar sattılar. Birilerini çok ama çok zengin ettiler. Halkımızı da açlık sınırına indirdiler. Siz de şahitsiniz. Bugün Merkez Bankası, Türk Lirası''na değer kaybettirmeye devam ediyor. Sonra da kasasında olmayan parayla müdahale ettiğini söylüyor. Böyle bir akıl tutulması. Erdoğan''ın durumu zaten ortada. Bir ekonomik intihar treninin lokomotifi olmuş durumda. Bakın, bu rezaletler dünyada ilk kez yaşanmıyor. Mesela TÜİK rakamlarla oynuyor, bu geçmişte Yunanistan''da da yapıldı. Avaneler gitsin bir baksınlar. Bu rakamlarla oynayanlarının sonu nice oldu.

"KARNI AÇ İNSANLARI ALGI İLE DOYURAMAZSINIZ" 

Ey avaneler, açlığı, algı ile yönetemezsiniz. Karnı aç insanları algı ile doyuramazsınız. artık kendinize geliniz. Bu intihar yolculuğunda bu trenden en yakın durakta inin. Benden size tavsiye; aklı başında herkes inmeye başladı. Siz de inin. Kendinizi bile bile bu kötülüğe alet etmeyin. Erdoğan, kendisi imza attı bütün bunlara. O akıl dışı ekonomik kararlara. Zaten onun kararları. Ayrıca sarayın yarattığı yıkımın üzerine kurmaylarıyla birlikte bu gece yoğun çalıştı. 

"ASGARİ ÜCRET 4 BİN 500 LİRA OLACAK"

Kararımızı da bildirerek geceyi kapatmak istiyorum. CHP belediyelerin yani sosyal demokrat belediyelerde en düşük ücret yani asgari ücret 4 bin 500 lira olacaktı. Milletimize hayırlı olsun.

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Ayrıca belediyelerimizle bu hafta sonu Kayseri''de buluşup Kara Kış fonunu konuşacağız. Biz kuracağız o fonu biz. Yalnız değilsin sevgili halkım. Bu felaketi omuz omuza anlatacağız. Kurtulacağız bunlardan. Geliyor gelmekte olan."

İlgili Haberler