CHP'li Maltepe Belediyesi'nde grev

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde grev
Kadıköy Belediyesi'nin ardından Maltepe Belediyesi’nin işçileri de greve başladı. İşçilerin 1588 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde (TİS) anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldıkları belirtildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, greve ilişkin açıklamasında, en düşük maaşın ikramiyeler hariç yüzde 47 zam ile net 4 bin 118 liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini fakat sendikanın reddettiğini söyledi.

CHP''li Maltepe Belediyesi’nin işçileri, 1588 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi''nin üyeleri, belediyenin Temizlik İşleri Şantiyesi’ne “Bu işyerinde grev var” yazılı pankart astı. Gece yarısı itibarıyla temizlik işleri dahil belediye çalışmaları durduruldu.

Şube başkanı Yenigün Özen Dolgun, yoksulluk sınırının 8 bin 560 TL, açlık sınırının ise 3 bin 267 TL olduğunu hatırlatarak, belediyenin son teklifi ile ilgili, “14 lira 85 kuruşluk yemek ücretine 2 lira 15 kuruş, 8 lira 50 kuruşluk yol ücretine 1.5 lira zam yapmak istiyor. Taban ücreti brüt 123 liraydı, 125 lira teklif ettiler. Buna da seyyanen 11 lira zam teklifinde bulunuldu. Toplamda elimize geçecek olan net zam bu şartlar altında 215 liradır.” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, altı aydır süren görüşmelerde idari ve sosyal maddelerde anlaşıldığını, maddi konularda uzlaşılamadığını belirtti.

Twitter hesabındab yazılı açıklamada bulunan Kılıç, en düşük 2 bin 800 TL olan maaşın, ikramiyeler hariç yüzde 47 zam ile net 4 bin 118 TL''ye çıkarılmasını teklif ettiklerini fakat sendikanın reddettiğini söyledi.

''TÜRKİYE''NİN VE BELEDİYENİN MALİ GERÇEKLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULSUN''

Türkiye’nin ve belediyenin ‘mali gerçeklerini’ göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Kılıç, "Amacımız, bir yandan emekçilerin alın terine sahip çıkmanın yanı sıra Maltepe halkının vergileriyle oluşan bütçemizle ortaya konan hizmet kalitesinin korunmasıdır" ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler