CHP'liler, 23 Nisan programına tam kadro katıldı

CHP'liler, 23 Nisan programına tam kadro katıldı
CHP tam kadro Çekmeköy'e 23 Nisan çıkarması yaptı. Genel Başkan Yardımcısı, Parti Meclisi üyeleri, Milletvekilleri ve İstanbul İl Başkanı'nın da katıldığı programa yoğun ilgi oldu. Etkinlikte Nebil Özgentürk'ün 'Kurtuluştan Kuruluşa Ulusal Egemenlik Belgeseli' ve söyleşisi de yerini aldı.

Ünlü yapımcı ve yönetmen Nebil Özgentürk’ün ‘Kurtuluştan Kuruluşa Ulusal Egemenlik’ belgeselinin gösterildiği CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın 23 Nisan programı büyük bir coşkuya dönüştü. Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’ndeki programa; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, PM Üyeleri Sevgi Kılıç, Eren Erdem ve Erbil Aydınlık, Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP''li iş insanı Çetin Çapan, il yöneticileri, komşu ilçe başkanları, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Partili gençler ve kadınların sergilediği kurtuluş savaşını anlatan tiyatro gösterimi de ilgiyle izlendi.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, 23 Nisan 1920’de açılan laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’mizin simgesi TBMM’nin kuruluşunun 102. yıldönümünde büyük heyecan yaşadıklarını söyledi.

Kızıldaş, “Bağımsızlığa, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancımız ve önce millet sevdamız ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. Partimizin genel başkanları üç büyük devrimi gerçekleştirdiler. Birinci devrimi ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, saltanatı yıkıp Cumhuriyeti kurarak yaptı. İkinci büyük devrimi ikinci genel başkanımız İsmet İnönü tek partili hayattan çok partili hayata geçerek gerçekleştirdi. 
Üçüncü genel başkanımız Bülent Ecevit de sosyal demokrasiyi kazandırarak üçüncü devrimi gerçekleştirdi. Şimdi dördüncü büyük devrim zamanı. Hak, hukuk ve adalet mücadelesinin önderi genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde dostlarımızla birlikte Cumhuriyeti’mizin ikinci yüzyılında dördüncü büyük devrimi gerçekleştirmekte kararlıyız. Cumhuriyeti’mizi demokrasi ile taçlandıracağız” dedi. Kızıldaş, “Bugünkü coşkulu programımızda ünlü yönetmen Nebil Özgentürk’ü aramıza kattığı için sayın Çetin Çapan’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da konuşmasında; “Yolumuz uzun ve zor ama bizim gibi inananlarla başarılı olmak çok kolay” dedi. Hep birlikte daha fazla mücadele çağrısı yapan Kaftancıoğlu, “Bu ülkeye demokrasiyi yeniden kazandıracağız. Özgürlüğü, demokrasiyi, şeffaf ve liyakatli şekilde yeniden hakim kılacağız. Hakça üretim, hakça paylaşım ve ön önemlisi eşit ve adil bir Türkiye’yi uygulamada da hayata geçireceğiz. Ülkenin geleceğini hep birlikte kurtaracağız. Yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme halkımızı kavuşturacağız” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da konuşmasında hak, hukuk, adalet, özgürlük ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. “Cumhur halktır. Cumhuriyet halkın umudu” diyen Akın, “Geleceğimizin teminatı evlatlarımız için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede kadınlarımızın çok önemli bir yeri var. Önümüzdeki ilk seçimde millet ittifakı iktidarı ile geleceğimizi güvence altına alacağız” dedi.

Programda daha sonra ilçe gençlik ve kadın kollarının sergilediği tiyatro gösterimi izlendi ve ünlü yönetmen Nebil Özgentürk’ün ‘Kurtuluştan Kuruluşa Ulusal Bağımsızlık’ belgeseli gösterildi. Daha sonra bir konuşma yapan Özgentürk, daha fazla mücadele için kendisinin de verilecek her görevi gönüllü olarak yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 23 Nisan’da Görkemli Hatıralar programının yasaklanmasını sert sözlerle eleştiren Özgentürk, “Demek ki yapmamız gereken daha çok iş var. Daha çok biraraya gelmeliyiz, daha çok Atatürk’ü anlatmalı ve anlamalıyız, daha çok bu güzel programları yapmalıyız” dedi.

 

Programın sonunda ise CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, PM üyeleri ile birlikte Nebil Özgentürk’e bir teşekkür plaketi takdim etti ve Özgentürk de katılımcılara kitap imzaladı.

İlgili Haberler