Kadın Milli Takımı'ndan harika gösteri Türkiye Buz Pateni Federasyonu Senkronize Buz Pateni Kadın Milli Takımı, Çıldır Gölü'nde muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Kadınlar Günü'ne özel etkinlik, Kafkas Halk Oyunları, atlı kızak yarışları ve rahvan at yarışlarıyla renklendi.
Çıldır Gölü’nde renkli görüntüler! Danslarıyla büyülediler Türkiye Buz Pateni Federasyonu Senkronize Buz Pateni Kadın Milli Takımı, buzla kaplı Çıldır Gölü'nde muhteşem gösteriye imza attı.
'Kadınlar Günü'ne özel buz pateni gösterisi Ardahan'daki yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü'nde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla buz pateni gösterisi gerçekleştirildi.
Birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu Ardahan’da 9'uncu Altın At Kristal Buz Festivali, Çıldır Gölü'nde birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Festivalde, çekişmeli geçen karşılaşmalar sırasında attan düşen ciritçiler izleyenleri heyecanlandırdı.
Türkiye şampiyonundan Çıldır Gölü’nde nefes kesen gösteri Türkiye Snowboard Şampiyonu Süleyman Atlı'nın Kars'ta yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü'nde gerçekleştirdiği drift ve hızar tekerlekli motosiklet gösterisi nefes kesti.
Mili patencilerden nefes kesen gösteri: Buz tutan Çıldır Gölü'nü ısıttılar Kars-Ardahan sınırlarındaki yüzeyi donan Çıldır Gölü, bu yıl da görkemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Milli patenciler, buzla kaplanan gölün üzerinde sergiledikleri muhteşem performanslarıyla izleyenleri mest etti.
Eksi 20 derecede buz gibi suya daldı Kars'ta Çıldır Gölü'ne bir kadın eksi 20 derecede buz gibi suya daldı. Bu görüntüleri çekip sosyal medyadan yayınladı. O anlar ise gündem oldu.
Buzla kaplı Çıldır Gölü’ne 2 tonluk aracı ile çıktı! Çıldır Gölü’nde bir sürücü arazi aracıyla buz üzerinde bir süre drift yaptı. Sürücü Gencay Koçak, "Çıldır Gölü üzerine araçla çıkmak güzel bir duygu. İlk defa deniyorum.”
Çıldır Gölü’nde kutupları aratmayan nefis manzaralar Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleşen kar yağışının ardından dondurucu soğuklar hüküm sürmeye başladı.
Turizmciler, Çıldır Gölü’nün donmasını bekliyorlar Ardahan'ın Çıldır ilçesinde turizmciler, Çıldır Gölü'nün donmasını bekliyor.
Küeresl ısınma, Çıldır Gölü'nü vurdu Küresel ısınma Çıldır Gölü'nde turizmi vurdu. Yıl sonu gelmesine rağmen Çıldır Gölü'nün donmaması turizmcileri olumsuz etkiliyor.
Çıldır Göl'ünde buz çılgınlığı! Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü'nün yüzeyi dondurucu soğukların etkisiyle buz tutmaya başladı. Gölün üzerine çıkan bölge halkı, sazlı sözlü türküler eşliğinde geleneksel oyunlar oynadı.
Çıldır Gölü'nde balıkçılardan Ata’ya saygı Çıldır Gölü'ndeki balıkçılar, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 86'ncı yıl dönümünde teknelerinde Atatürk posteri ve Türk bayrağı açarak saygı duruşunda bulundu.D
Çıldır Gölü yemyeşil oldu Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve Ardahan'da bulunan Çıldır Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşil renge büründü.
Çıldır Gölü’nde bir ilki yaptı. Çevredekiler de 'bana da bana da' dedi Kars'ın buz tutan Çıldır Gölü'nde atlı kızağın arkasında kebap yapan 'Kebapçı Veysel’ bir ilki gerçekleştirdi. Ünlü kebapçının pişirdiği kebaplardan göl kenarındakiler de istedi. Misafirler ikram edilen kebapları afiyetle yedi.
Çıldır Gölü'de buz tabakası erimeye başladı Kars ve Ardahan sınırlarında yer alan Çıldır Gölü'nün buzla kaplı yüzeyi, havaların ısınmasıyla erimeye başladı.
Eskimo usulü balık avı Kars’ta balıkçıların Eskimo usulü balık avı cep telefonuyla anbean kaydedildi.
Çıldır Gölü'ndeki atlar soğuklara karşı üzerlerine örtülen halıyla korunuyor Çıldır Gölü'nde turistleri gezdiren atlı kızakçılar, hayvanlarını dinlendirirken üzerlerine halı örterek dondurucu soğuktan korumaya çalışıyor.
Doğukan Manço buzlarla kaplı Çıldır Gölü üzerinde drift yaptı Uzun zamandır Youtube kanalında otomobiller ile ilgili çektiği videolarını paylaşan ve oldukça ilgi gören Doğukan Manço, buzlarla kaplı Çıldır Gölü'nde drift yaptı.
Tam 2 metre yüksekliğinde... Yaşamını 9 yıl önce yitiren oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senarist Tuncel Kurtiz anısına 'Kardan Beyaz Perdede Film Festivali' düzenleniyor. 2 Mart'ta başlayacak film festivali için 2 metre yüksekliğinde kardan perde ve hemen yanına da 2013'te hayatını kaybeden Kurtiz'in heykeli yapıldı. Yönetmen Reis Çelik, "Tuncel Kurtiz ile burada bizim bir ahdımız vardı. 'Kardan Beyaz Perdede Film Festivali' yapmak istemiştik. Tuncer ağabey ile kurduğumuz hayali, Çıldır Gölü'nde gerçekleştireceğiz" dedi.
7'nci Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali yapıldı Ardahan'ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası tanıtımı amacıyla organize edilen '7'nci Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali' düzenlendi. Festival kapsamında buz tutan göl üzerinde yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Çıldır Belediyesine bağlı ekipler, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü etrafında heykelin yapılacağı alana yaklaşık 70 kamyon kar taş Ardahan’ın Çıldır ilçesinde, "Altın At Kristal Buz Festivali" kapsamında, Atatürk heykelinin yapımında kullanılacak karın kamyonlarla taşınmasının ardından heykelin yapımına başlandı.
Donan gölde sürüş eğitimi Kars-Ardahan sınırları içerisinde yer alan ve yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü'nde, otomobil sürüşü eğitimi verilmeye başlandı. Ortaya da renkli görüntüler çıktı
Donmuş Çıldır Gölü'nde drift keyfi! Adrenalin dolu anlara sahne oldu BOM Akademi’nin gelenekselleşen Kar ve Buz Sürüşü Etkinliği 1 – 5 Şubat tarihleri arasında basın mensuplarının katılımıyla Çıldır’da gerçekleşti
Çıldır Gölü'nde büyüleyen performans Artistik buz pateni milli takım sporcusu İklim Şentunalı’nın Çıldır Gölü’ndeki buz pateni performansı izleyenleri büyüledi.
Çıldır Gölü'nde atlı kızak keyfi Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü'nde buz üzerinde atlı kızak keyfi sürüyor.
Eskimo usulü balık avladılar Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in ev sahipliğinde, yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avlayan CHP'li belediye başkanları, tipiye tutulunca zor anlar yaşadı.
Yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde futbol keyfi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde futbol müsabakası yapıldı.
Doğa harikası Çıldır Gölü'nün manzarası görenleri büyülüyor Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır Gölü, çevresindeki yeşil bitki örtüsü ve konaklayan göçmen kuşlarla dikkat çekiyor. Göl, zirveleri karla kaplı dağlarla seyrine doyumsuz bir manzara sunuyor.
Çıldır Gölü çözülmeye başladı Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü Çıldır Gölü, havaların ısınmasıyla nisan ayında çözülmeye başladı.
Çıldır Gölü’nde Sevgililer Günü’ne özel kalp Ardahan Çıldır Gölü Turizm Kooperatif Başkanı Zeki Bayraktar, yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'ne 14 Şubat Sevgililer Günü için iç içe geçen kalp çizdi.
Ve Milli Piyango hatasını kabul etti 9 Ocak'ta çekilişi yapılacak olan biletin "Çıldır Gölü Kars" yazılı ön yüzüne Ardahanlılardan büyük tepki gelmesi sonrası, Milli Piyango, sosyal medya hesaplarından Çıldır Gölü'nü de içeren, Ardahan'ın tanıtıldığı bir video yayımladı. Yayımladığı bu videoyla hatasını kabul eden Milli Piyango, adeta özür diledi
Çıldır Gölü’nde yıldızların dansı böyle görüntülendi Kars-Ardahan sınırları içerisinde yer alan ve yüzenin bir kısmı buz tutan Çıldır Gölü'nde gece gökyüzü uzun pozlama tekniğiyle görüntülendi. Bu teknikle birbirinden güzel kareler elde edildi.
Kayalıklardan düşen inek, saatler süren operasyon ile kurtarıldı Çıldır Gölü kıyısındaki kayalıklara düşen inek, AFAD ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon ile kurtuldu.
Çıldır Gölü’nde atlı kızak keyfi başladı Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü'nün büyük bir bölümünün donmasıyla atlı kızak keyfi başladı.