Elon Musk'a benzerliğiyle dikkat çeken Çinli Ma Yilong'un sosyal medya hesapları banlandı

Elon Musk'a benzerliğiyle dikkat çeken Çinli Ma Yilong'un sosyal medya hesapları banlandı
Ma Yilong'un Çin'deki sosyal medya hesapları banlandı. Hesapların neden banlandığına dair herhangi bir bilgi yayınlanmadı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Elon Musk''a benzerliği ile dikkat çeken Ma Yilong''un TikTok''un Çin versiyonu olan Douyin''deki hesabı askıya alınmış durumda. Ayrıca Yilong''un Çin''in sosyal ağı Weibo''daki hesabı da kısmen de olsa kapatıldı. Weibo''daki hesaba girdiğimizde, kullanıcının platform kurallarına uymadığı için yasaklandığı ifade ediliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ma Yilong''un küresel çapta kullanıcılara ulaşabildiği TikTok hesabı şimdilik aktif. Hatta 6 gün önce bir paylaşım yapıldığını görülüyor. Yilong''un bu TikTok hesabını çok fazla kullanmıyor.

Ma Yilong ismi gündeme ilk geldiğinde "gerçekçiliği" nedeniyle tartışılmıştı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, bunun deepfake teknolojisinin nimetlerinden bir tanesi olduğunu söylemişti. Yani iddialara göre aslında Ma Yilong isimli bir kişi yoktu. Yapay zeka ile yapılan düzenlemeler, Elon Musk''a çok benzeyen bir kişinin ortaya çıkmasını sağlamıştı. Ancak bu iddialar hiçbir zaman ispatlanmadı. Çünkü Musk ile Yilong, hiçbir zaman yan yana gelmedi...

İlgili Haberler