İktidarı korumak uğruna Cübbeli Ahmet asgari ücret için bakın kimi sorumlu tuttu

İktidarı korumak uğruna Cübbeli Ahmet asgari ücret için bakın kimi sorumlu tuttu
Ahmet Mahmut Ünlü, gerçekleştirdiği sohbette asgari ücret için şirket patronlarını sorumlu tuttu.

Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, bir sohbet gerçekleştirdi. Ahmet Mahmut Ünlü, vatandaşın gözü gelecek asgari ücret rakamındayken bu konu için şirket sahibi patronları sorumlu tuttu. Ünlü, işçinin hakkını patronların vermesi gerektiğini söylerken, "El insaf ya, bu adam sana mesai harcıyor. Nasıl geçinecek bu kişiler" dedi.

PATRONLARI SORUMLU TUTTU

Asgari ücret için, "Nerede Müslüman kaldı ya" şeklinde soru soran Ünlü, "Bu zenginler var ya gidiyor hayrat yaptırıyor, cami yaptırıyor annesinin babasının ruhu için, burada önce işçinin hakkı var. Önce işçinin teri kurumadan hakkını ver. Ne veriyorsun? Asgari ücret. Senin vermen gereken asgari ücreti değil, ver ona 5 bin lira bu da benden de. Annenin babanın ruhuna gönder. Dışarı cami, çeşme dolu" şeklinde konuştu.

Ahmet Mahmut Ünlü, "3 bin lirayla geçinmeye çalışıyoruz diyorlar, nasıl geçinecek bu kişi ya? Nasıl geçinecek 4 kişi? Bu ne vicdansızlık? Ama maalesef Müslüman iş adamları, hacı efendiler ‘senede 5 kere umreye gidiyorum’ diyor. Uçakları, yatları katları var. Kaç kişi çalışıyor? Şu kadar. Kaç lira veriyorsun? Asgari ücret. El insaf ya, bu adam sana mesai harcıyor" diyerek konuyla ilgili cümlelerini bitirdi.

İşte o konuşma:

İlgili Haberler