Siyasi heyetten kastı farklıymış!

Siyasi heyetten kastı farklıymış!
HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, kamuoyu tarafından “Hükümet yetkilileri İmralı canisiyle görüşüyor” diye algılanan

Siyasi heyetten kastı farklıymış!

“Artık mesele devletin bürokrasisinde görüşülmekten çıkıp siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı” şeklindeki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Siyasi heyetten kastının hükümet üyeleriyle kendilerinin yaptığı görüşmeler olduğuna vurgu yapan Önder’in “kendileri” tarafında Pervin Buldan, İdris Baluken ve kendisinin oluşturduğu İmralı heyetinin yanı sıra HDP ve BDP eş başkanları, milletvekilleri ve milletvekili olmayan bazı isimler bulunuyor. Yine Önder’e göre hükümet kanadında ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan oluşan bir heyet yer alıyor. 
Hükümet üyeleriyle görüşmelere başlamadan önce diyaloğun bürokratlarla yürüdüğünü belirten Önder, “Eskiden gerektiğinde Adalet Bakanı ile görüşüyorduk ancak şimdi iki siyasi heyet, süreci büyük bir resim olarak önlerine koyarak değerlendiriyor” dedi. Görüşmelerde “Sürecin neresindeyiz, sıkıntılar nerede, bu sıkıntılar nasıl aşılabilir” benzeri soruların yanıtlarının arandığını belirten Önder, “bakanların ifadesiyle” notu düşerek “Uzun olmayan bir sürede kamuoyu ile paylaşılacak yeni bir yol haritası üzerinde çalışıyorlar” dedi. 

Hangisine inanalım?
 “Halk neler olduğunu bilmeden bu süreç yürümez” diyen BDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş ise “Ama bakıyoruz masada başka konuşuyorlar, mikrofonların önünde bambaşka. AKP heyeti bize hazırlıklar yaptıklarını söylüyor. Erdoğan ve Arınç ise çıkıp ’Hayır böyle bir şey yok’diyor. Hangisine inanacağız? Görüşmelerin şeffaf olması ve kamuoyuna bilgi verilmesi gerekli” diye konuştu.