Erdoğan kültür ve sanat ödülü alanları açıkladı

Erdoğan kültür ve sanat ödülü alanları açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşarak ödül alanları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni''nde konuştu. 

Erdoğan konuşmasında, "Bugün ödül vereceğimiz isimler arasında Teoman Duralı hocamız da bulunuyordu. Malum kendisini iki hafta önce ebediyete uğurladık. Hocamız yerli ve milli duruşu ile, ilim ve irfan ile harmanladığı üslubu ile ülkemizin son dönemlerde yetiştirdiği en önemli ilim adamları arasında yer alıyordu. Hocamızı bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Zonguldak Filyos bölgesinde, şu an gerçekleştirdiğimiz kavşak-tünel düzenlemesinin olduğu bölgeye de ismini vermek suretiyle yaşatacağız." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan devamında: 

"Cüneyt Arkın''ı anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Gençliğimizin kahramanı Cüneyt Arkın''ın sinema ve dizi sektörümüze verdiği katkıyı hala sürdürmesi takdire şayandır. Cüneyt Arkın''ı da tebrik ediyoruz. Sahaflar çarşısı deyince ben Beyaz Sarayı özellikle belirtmeden geçemeyeceğim. Orada bir İsmail ağabeyimiz vardı. Kitapları orada arardık, İsmail ağabey çayı demlerdi, kitabımızı okur, çayımızı içerdik. Allah rahmet eylesin.

Öte yandan bu yıl ki Vefa Ödülü''nü de Kemal Tahir''e veriyoruz. Kendisi pek çok aydınımıza ilham kaynağı olmuştur. 

"TEKNOLOJİ İNSANIN DERİNLİĞİNİN YERİNİ DOLDURAMAZ"

Günümüzde küresel sistemi yönetenlerin en güçlü silahları kültür araçlarıdır. Yumuşak güç olarak tarif ettiğimiz bu araçlar çok daha etkilidir. Günümüzde bir de teknoloji destekli enstrümanlar eklenmiştir. Ne kadar çok kişiyi bünyesinde eritirse eritsin bu araçlar hala geleneksel kültürün insanda bıraktığı etkinin çok uzağındadır. İnsanın ruhundan süzülen eserlerin yerini dolduramaz. Bir bilgisayara gerekli yazılımı yüklediğinizde bir roman da yazdırabilirsiniz ama bu asla bir insanın ürettiği bir eser olamaz. Ortaya çıkan ürün koda göre çalışan sistemin ufku kadardır. 

2023 hedeflerimiz daha çok maddi kalkınma unsurlarından oluşuyordu, inşallah kültür ve eğitim vizyonumuz olacak. Kültür sanatın da bir maddi alt yapısı vardır. Kısa süre içerisinde tarihi Rami Kışlası''nı da bitiriyoruz." dedi. 

İŞTE ÖDÜL ALAN İSİMLER:

Bilim Kültür: Teoman Duralı

Müzik: İdil Biret

Görsel Sanatlar: Alev Ebuziyya

Sinema: Cüneyt Arkın

Edebiyat: Gürbüz Azak

Kaligrafi: Ethem Çalışkan

Sahaflık: İbrahim Manav

Vefa Ödülü: Kemal Tahir